7. lokakuuta 2013

SUMMANMUTIKKAISIA AJATUKSIA

Kyöräsin puolison eilen pihalle. Jos joku tietää, mitä on pukea lasta ulosmenoa varten ja mitä kaikkea siihen muuta sisältyy, on selvillä,mitä tarkoitaa, kun valmistellaan aikuista sairasta osin liikuntarajoitteista miestä. Pakkasin vielä viltin ympärille, pyyhin hiet otsaltani, pukeuduin itse. Pitkälle ulko-ovelta emme menneet. Alakerran naapurin pensasaidan edessä istuttiin. Ensimmäisen kerroksen opiskelijapoika vei roskat. Pysäytin kaverin ja kiitin, kun eivät enää käyttäneet voimakkaasti sytytysnestettä grillinsä sytyttämisessä. Katku tuli meille ja täytti koko huoneiston. Myönsi käyttäneensä liikaa sytytysainetta alussa ja sitten oppi. Grillaaminen jäänyt kesällä kuitenkin muutamaan kertaan. A-rapun M meidät myös ohitti ja jäi rupattelemaan. Oli menossa asemalle vastaan ystäväänsä ja sitten naiset menevät parantelemaan maailmaa johonkin kahvilaan. Toivotin hauskaa iltapäivää. Muuten piharaitti oli syyssunnuntain tapaan hiljainen. Kaikesta vaatevarustelusta huolimatta puolisolle alkoi tulla vilu ja lähdimme sisälle. Kotona sama homma kuin ulosmennessä, mutta käänteisjärjestyksessä. Lopulta peittelin puolison vuoteeseen, korjasin lounasastiat pöydältä, panin iltalääkkeet valmiiksi ja aloin odottaa Tanssii tähtien kanssa.

Ystäväni C tässä taannoin ihmetteli, miksi ei jääkiekkovalmentaja Juhani Tammista pudoteta kisasta, kun tanssitaitokaan ei tunnu ihmeesti petraantuvan kovasta harjoittelusta huolimatta. No ei tietenkään pudoteta. Kansa tykkää ja kilpailussa pitää olla yksi, jolla on epätanssillinen taito. Sekin kansanedustaja aikoinaan, joka oli kankea kuin kanki. Sitten oli kisassa mukana eräs muotoilija, jonka käsiliikkeitä ihasteltiin enemmän kuin tanssitaitoa.Nyt on tämä  nallekarhumainen "Tami" meitä hauskuuttamassa.Ei näistä miehistä kukaan ole aivan loppusuoralle päässyt. Tanssikilpailuhan tämä on. Oikeasti. Väriläiskinä ovat oiva lisä ankarassa kilvassa, kunnes ovat "vaarassa pudota". Ja putoavat!

Viime viikolla kotihoidon pesuasiat eivät puolison kohdalla luonnistuneet laisinkaan. Nyt oli paremmin, kun olin vienyt pestävän valmiiksi kylpyhuoneen suihkutuoliin.  Sekä tehnyt kaikki valmistelut. Pitäisiköhän minun saada alennusta kotihoidon kuukausittaisesta laskusta? Puoliso on nyt jokatapauksessa putipuhtoisena vuoteessa ja  kun Janssonin kiusaus ilman anjoviksia valmistuu uunissa, syömme sitä eilisten jauhelihapihvien kanssa.Lisäsin peruna-sipuliseokseen slalottisipulia pilkottuna  ja hyvää tulee. Joskus kaipaan entisiä aikoja, kun meillä paneuduttiin ruuanlaittoon. Oli silloin tällöin illallisvieraita, nautittavia keskusteluja heidän kanssaan, naurua ja iloa. Nykyisin kutsun joskus C:n tai H:n syömään keittiön pöydän ääreen ihan tavallisen arkiruuan äärelle joko itse laitetun tai Herkun gourmetkeittiön valmistaman. Herkku aika useinkin yllättää ja aterioinnista tulee nautittava. Viimeksi H kehui poropyöryköitä karpalokastikkeessa maittavine lisukkeineen ja punaviineineen. Nyt H on syönyt jo viikon verran turkkilaista ruokaa Alanyassa. Onnenpekka!
2 kommenttia:

  1. Toivottavasti viikot ovat sateettomia mahdollismman pitkään, niin pystytte ulkoilemaan vielä pitkään. Minusta Tami on hellyttävä. Kyllä hän pian putoaa, pari paria viellä ennen häntä, mutta sitten. Viihdeohjemahan on kyseessä ja toisaalta hän yrittää parhaansa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista, CurryKaneli. Kuivia päiviä minäkin toivon.Kaikinpuolisia kuivia.
    Ja kiitos Santorinin matkakuvauksesta kuin myös kiehtovista kuvista paikasta, jossa en ole koskaan ollut.

    VastaaPoista