5. kesäkuuta 2013

SUVIPÄIVÄN ISTUMALTA

Tänään en oikeastaan keksi mitään marinan aihetta, ellei oteta lukuun sitä, että tämän talon pihamaata on alettu käyttää kaatopaikkana. Vanhoja hyllyköitä, tuoleja ja muuta roinaa on kasattu roskiksen ulkopuolelle. Näitä ei jätehuolto pois kuljeta, vasiten kun ovat vielä aivan pihan puolella, jonne ei roskamies tule. Seuraan kiinnostuneena aina vaan kasvavaa kasaa. Koska joku asiaan puuttuu?

Aurinko ei nyt helotakaan täydellä terällään. Tuntuu mukavalta kaiken porottamisen jälkeen. Partsin hortensiakin ojentelee varsiaan tuuleen ja avonaiseen parvekkeen lasiin päin. Harakalla on pojat, joita vanhemmat ruokkivat.Pääskyset kirmaavat yläilmoissa, joku vaimoa vailla poikamieslokki kirkuu ikäväänsä. Kesä on tämmöistä. Juon aamukahvini parvekkeella ja katselen kiviasetelmaani pöydällä. Muistan Marimekon Armi Ratiankin rakastaneen kiviä. Näyteikkunat olivat varmaankin johtajan pyynnöstä joskus kivillä koristettu. Minun kivirakkauteni heräsi jo lapsena ja myöhemmin olen pienempiä kiikuttanut ulkomailta asti, mieluiten vuoristoista. Suuret olen salakuljettanut täältä Skattan rannoilta ja niilläkin oma paikkansa parvekkeen lattialla. Kivet voisivat kertoa huimia tarinoita olemassaolon ajaltaan, jos osaisivat. Mikä niistä pyörinyt jäämassojen työntäminä jääkauden aikana. Joku toinen saanut muotonsa veden ja tuulen voimasta vuosisatojen aikana. Mikä irronnut isommasta möhkäleestä alkaen elää omaa elämäänsä.Eroosio tehnyt hitaasti ja varmasti tehtävänsä kaikkien kohdalla.Joskus on kummallisia muodostelmia kivissä, jotka aikojen alussa ovat silloista merenpohjaa täyttäneet. Hartaaksi tuntee mielensä, kun tämmöisten välissä tepastelee joidenkin ikiaikaisten fossiilien koristaessa kiven pintaa. Koska, mikä ja miten? Silloin kun maailma oli nuori, vastikään heräilemässä ihmisiä odottaen.

Pesijähoitaja ei tänään tullutkaan. Informaatiokatko. Olin selvästi ilmoittanut ajan, koska puoliso on poissa ja jo jälleen tällä viikolla pestävänä. Eivät tienneet mistään mitään. Pesu siirtyi huomiseen. Millä lailla saadaan kunnalle asiat tietoon? Kuitenkin ilmoitin kodinhoidon vastaavalle lomasta. Joskus ihmettelen. Onko heillä todellakin Ö-mappi, mihin tuikataan tiedotteet asiakkailta saman tien kun ne kuullaan? Tai sitten vain kuullaan eikä kuunnella. Tuuraaja avatkoon huomenna pesijähoitajalle oven. Minä olen kaupungilla. No, löytyihän pieni marinan aihe. Ja nyt menen pesemään hiukseni. Heikunkeikun taas.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti