30. marraskuuta 2011

JOULUTONNA TÄNÄ VUONNA?

Epäjoulumainen ajatusmaailma vallannut mieleni.Mitäs jos jättäisin koko joulun väliin? Ei joulupuuta parvekkeelle,ei ikkunoihin valoja,ei kuusta eteisen lipaston päälle? Ei joulukoristeita sinne eikä tänne. Miltäköhän tuntuisi? Kun ei vieläkään tämä juhlista jaloin ole säväyttänyt toimimaan.Vaikka vanha kansa onkin sanonut "joulu tulee,juosta pitää." No,minäpä mietin tätä ehkä joulutonta jouluani tänä vuonna.Puolisohan ei vaadi mitään.On tyytyväinen ilman ylenpalttisesti koristeltua kotia.Ruoka annostellaan lautaselle oli joulu taikka juhannus.

Pari joulua on meillä ollut ilman hössötyksiä.Puoliso lähti syntymäpäiviään kerran pakoon ja pelaamaan poikien kanssa golfia Mallorcalle ja erään toisen joulun me vietimme yhdessä Kyproksessa.Mallorca-jouluna tein joulun vanhemmilleni heidän kotonaan,mutta Kyproksessa nautimme jouluttomuudesta täysin sydämin.Siellä ei joulua vietetty kuten meillä on totuttu.Aatto tavallinen arkipäivä,kaupat myöhään auki,iltamenoa kaupungilla.Limassolin kaduilla näkyi joitakin muovisia bambeja asetelmassa vetämässä rekeä amerikkalaiseen tapaan.Joulupäivän lounaan söimme thaimaalaisessa ravintolassa,jonne oli ehkä turisteja ajatellen pykätty joulukuusi salin nurkkaan.Me emme hetkeäkään kaivanneet lanttulaatikkoa,kinkun siivuja,riisipuuroa tai luumukiisseliä.Emme liioin lunta tai iltamyöhällä hiippailevia joulupukkeja.Minun ei tarvinnut panna tikkua ristiin joulun takia.Se oli aikaa,josta jäi hyvät muistot.Palasimme virkistäytyneinä ja levänneinä kotiin.

Lankapuhelin on jälleen ruodussa.Elisa pani tuulemaan ja lähetti miehen töihin.Ensin puhelinkonetta tarkistamaan,että varmasti vika on muualla kuin itse puhelimessa.Totesi olevan ja meni kellariin.Kertoi sitten myöhemmin minun piuhojeni olleen irrotetut.Ehkä soneralaiset olivat laajakaistaa asentaessaan pitäneet piuhojani jonkinlaisina historiallisina jäänteinä ja ajatelleet tekevänsä hyvän työn.Ehkä olen ainoa lankapuhelimen omistaja tässä talossa. Soneran miehet ehkä osaavat vain omat toimenkuvaansa liittyvät tehtävät ja ottivat tieltään pois haittaavat tekijät.Yksitoista päivää tähän rumbaan meni Soneran kanssa,ennenkuin neuvoivat kääntymään Elisan puoleen,mutta loppu hyvin,kaikki hyvin.Lähetin isännöitsijälle pyynnöstään lyhyen selonteon tapahtuneesta ja hän oli vastauksessaan tyytyväinen,kun lankapuhelin on jälleen toimintakykyinen.

Mitä tästä opimme. Sinnikkyys kannattaa! Niin ja luottamus omaan tietokone-eksperttiin,joka tiesi vian olevan muualla kuin puhelinkoneessani.Kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti