2. marraskuuta 2011

PALMUSTA JOULUPUIHIN

Eilen sitten komisario Palmua ruudun täydeltä.En tiedä,mutta... Olenko ohittanut jonkun iän,jossa jaksetaan olla aina ihastuneita samaan elokuvaan jokaisen katsomisen jälkeenkin? Ainoa kohokohta ja ansaitun kehumisen paikka minun mielestäni oli Komisario Palmun erehdyksessä Leo Jokelan laulu "tummista silimistä" ja eritoten hänen vasen kätensä,joka teki jo ensi veivaamisellaan suomalaisen elokuvan historiaa.Sitä kohtausta odotin! Siitä kirjoitti Töölöntorin reunalta-blogissa Dessu,johon ei ole mitään lisäämistä.Lukekaa!

Uusi naapuri soitteli musiikkiaan jo aamutuimassa niin että seinät kajahteli.Minä pyytämään hiljemmälle.Hän kertoi valvoneensa,kun koira alhaalla haukkuu ja nyt pitää musiikkia niin kovalla,että haukunta häipyy.Hienoa! Siis naapuri panee toiset kärsimään eliminoidakseen itselleen koituneen häirinnän.Hiljensi kyllä musiikin siedättävään volyymiin,mutta paiskasi kiukkuisena oven kiinni.Minä taas en ollut haukuntaa edes kuullut -tällä kerralla.Näistä koirien haukkumisista on ollut ja on eripuraa.Mitä varten ihmisen,joka on kahdeksan tuntia poissa koiran luota esimerkiksi töissä,pitää ylipäätään koira hankkia? Näin pitkä yksinolo ei laumaeläimelle sovi.Eikä missään tapauksessa sovi kerrostaloon,missä koko rapun väki joutuu kärsimään yksinään ulvovan ja haukkuvan eläimen ikävästä.Minusta se hipoo jo eläinrääkkäystä.

Lähdettiin kaupungille.Kotiin tullessa oli mahtava inva-autonkuljettaja.Kantoi kassit ja työnsi pyörätuolin.Minä vain sipsuttelin vieressä.Olisi koko satsin tuonut kotiportaalle asti,mutta vakuutin selviäväni.Ja niin tein.Olen aina tehnyt.Rutiinia tässä hommassa jo on.Kerroin kyllä saaneeni Palmiasta palautetta,ettei muu kuljettajille kuulu kuin varsinaisen asiakkaan työntäminen pyörätuolissa tai muulla tavoin liikuntarajoitteisen tai vanhemman henkilön auttaminen.Saattaja pitää selvitä kantamuksineen omin nokkinensa.Kuljettaja hymyili leveästi ja puhui inhimillisyydestä ja kaupunkilaisjärjestä,hyvistä tavoista ja kaikesta ihanasta.Näin minäkin sen olen ajatellut,mutta Palmiassa ollaan toista mieltä.Onneksi on melko usein näitä ruodusta poikkeavia uhmakkaita ja ajattelevia kuljettajia!

Huomenna tuuraajapäivänä pinkaisen kaupungille uudestaan.Kampaaja! Ja sitten vain maleksin.Ehkä juon kupposen kahvia jossain tai vaikka lasillisen ihan vain syksyn iloksi.Joulutortut ovat muuten tulleet kauppoihin.Niin että kyllä tämä jouluksi pian muuttuu! Ja sitten,jos ei luonnossa näin syksytuimaan,niin ainakin puotien sisätiloissa loistaa ja välkehtii.Luonnossa sen verran,että puut kääritään ainakin keskustassa valolamppuihin katujen varsilla.On se sitten niin somaa.Kyllä mallaa flaneerata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti