13. marraskuuta 2011

RASISTEIKSI TUNNUSTAUTUNEET

Nyt me suomalaiset olemme tunnustaneet olevamme rasistista kansaa.Tasavallan presidentti kaipaa siviilirohkeutta puolustaa rasismin kohteeksi joutunutta.Jäin miettimään,menisinkö väliin,jos joku ahdistelisi oikein pahan kerran esimerkiksi mukiloimalla kadulla kyyhöttävää kerjäläistä? Tiedän,että menisin.Menisin,vaikka siinä hakattaisiin ketä tahansa.Olen mennytkin.Tosin siinä on oltava varuillaan,ettei saa itse nyrkistä.En ole saanut,kun pahoinpitelijä ei ole hämmästykseltään voinut.Tämänkaltaisesta sekaantumisesta on kyllä vuosia,etten sanoisi vuosikymmeniä (kaikesta on).Sittemmin ja nykyisin en ole liikkunut iltakuuden jälkeen kadulla,että näkisin Helsingin alkavaa yöelämää,jolloin jotkut meistä vellovat ulkona viha mielessään ja kohdistavat sen viattomiinkin ohikulkijoihin.

Mutta se on minun(kin) kohdalla totta,että suhtaudun suurella varauksella romanialaisiin ja romaneihin (sekä kotimaisiin että ulkomaisiin).Ensin mainittuihin suhtautumiseni laatu johtuu siitä,että lehdistö kun on auliisti kertonut Helsingissä tapahtuvista rikoksista,niin useimmiten on mukana mainittu olleen romanialaisia,ovat sitten romaneja tai muita.Kyllä siinä tulee yleistettyä ja ainakaan minä en suopein silmin katsele näitä ihmisiä,vaikka osa aivan varmasti on kunnon väkeä.Mitä väriin tulee, niin en taas suhtaudu kielteiseseti tummaihoisiin tai muihin ihonväreihin.Miksi sen tekisin? Muut uskonnot kuin omani eivät liioin saa minua takajaloilleni eri kulttuureista puhumattakaan.Naimisiin en sentään olisi mennyt arabimiehen kanssa,en. Sopeutuminen niin tyystin erilaiseen elämään olisi kohdallani ollut mahdotonta.Surullisista elämänkohtaloista on kirjoitettu kirjoja länsimaisen naisen sopeutumattomuudesta kulttuuriin,jossa mies sukunsa kanssa määrää,eikä naisen ja miehen tasa-arvolla ole mitään merkitystä.Siihen kelkkaan en olisi lähtenyt.

Kuitenkaan en mitenkään osoita katujen kerjäläisillekään tai muille haluani päästä heistä eroon häiritsemästä tavalla,joka ei suomalaiseen kulttuuriin kuulu.Olen pannut merkille,että ainakaan keskustassa ei kerjäläisiä enää pilvin pimein näy.Ehkä roposia pahvimukiin ei alun hyväsydämisyyden ja säälin jälkeen anneta,vaan tienistit ovat merkittävästi pienentyneet.Ehkä myös Hanna Maylettin ohjaama dokumentti Kerjäläiselokuva avasi joidenkin "ymmärtäjien" silmät ja kertoi Romanian romaneiden luonteesta jotain.He eivät halua tulla autetuiksi yhteiskunnan keinoin,joissa olisi tiettyä järjestelmällisyyttä ja sitoutumista sääntöihin.

Mikä meitä suomalaisia sitten vaivaa,kun emme osaa erilaisuutta hyväksyä? Presidentti Tarja Halonen peräänkuuluttaa arkirohkeutta rasisimia vastaan.Pääministeri Jyrki Katainen ihmettelee "mitä me suomalaiset oikein pelkäämme?" Tässäpä purtavaa.

Luultavasti blogikirjoitelussani tulee muutaman päivän tauko.Talo vaihtaa Welhon Soneraan ja se vaati asukkailta tietyn toimenpiteen,modeemin hankinnan,jota en tyhmyyksissäni älynnyt.Asennetaan muita myöhemmin.

Hyvää Isänpäivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti