2. helmikuuta 2010

TILKKU TUULETTELUA

Olen blogissani monestikin peräänkuuluttanut välittämistä ja toisen ihmisen huomioon ottamista.Eilispäivänä sain tuta kaksi tapahtumaa.Toinen ihana ja toinen taas vähemmän.Vein mieheni ulos.Jalkakäytävät kiitettävästi aurattuja pyörätuolin kululle,mutta kun piti päästä suojatielle ja kadun yli,olikin se mahdottomuus.Aurattua lunta paksu nietos,johon ei purrut edes pyörätuolin vetäminen isot pyörät ensin.Silmänurkasta näin ratikan.Se pysähtyi matkan päähän ja kuljettaja juoksi avuksemme.Yksissä tuumin saimme mieheni tuoleineen lumesta.Kiitin niin kauniisti kuin osasin.Kuljettaja taputti miestäni olalle ja toivotti pärjäämistä.En ole kuuna kullan valkeana kokenut moista auttamisen halua.Koko suuri raitiovaunu pysähdyksissä vain sen vuoksi,että pyörätuolin saa lumesta pois! Emmekä olleet edes ratikan reitillä. Kotiin tultuani soitin HKL:ään,kerroin ja kiitin.Tiesin paikan,ajan ja ratikan numeron.

Toinen tapahtuma sattui jalkakäytävällä,joka oli aurattu juuri niin leveäksi,että pyörätuoli siitä vetämällä mahtui.Kamppailin kulkemisemme kanssa ja eikös iso ja tuhti mies änkeytynyt samaan väylään,vaikka olin jo sanonut vetäväni mieheni ensin pois.Minäitsetyyppi horjahti kinokseen ahtauden vuoksi ja olin siitä vilpittömän iloinen.Ei anteeksipyyntöä,ei mitään,kaveri jatkoi matkaansa.Nämä olivat kaksi ääritapahtumaa,joista toinen pelasti päiväni ja uskon taas hetken ihmisten hyvyyteen.

HS:n nettikeskustelut rönsyilivät tänään Sauli Niinistön ympärillä.Tässä vaiheessa emme vielä tiedä,ryhtyykö mies eduskunnan puhemieheksi saamansa kohtelun vuoksi äänestyksessä.Enkä taaskaan pienessä mielessäni ymmärrä,miksi äänestyksessä näin voimakkaasti protestoitiin.Sauli Niinistön oikeamielisyys ja vaatimus edustajien rehellisyydestä sai näin palkkansa.Näinhän se on, "niuhottajaa" pidetään pikkumaisena ja turhiin asioihin puuttujana.

No niin,ja sitten Mona Lisa ei olekaan se Mona Lisa kuin on luultu.Asiaa on taas kerran tutkittu ja ilmoitettu,että aikaisempi Mona Lisan Francesco ei olisikaan kuvassa,vaan siinä salaperäisesti hymyilevä nainen onkin Pacifica,jota Leonardo da Vinci ei ole elämässään nähnyt.Maalasi hänet tilaustyönä mielikuvituksensa mukaan.Oli nyt niin taikka näin,kuva on hieno ja ehkä kaikísta tauluun kohdistuneista kohuista huolimatta maailman kuuluisin tai juuri siksi.Tosin sen koko hämmästyttää.Luulin suuremmaksi Louvressa käydessäni.

Helsinki suunnittelee armeijan avuksi ottamista lumien keräämisessä.Mutta kun ensin jahkaillaan,sitten pidetään asiasta kokouksia ja siitä edetään eri instansseihin anomuksineen jne,niin voipi olla niin,että lumet ehtivät sulaa.Tänä aikana voisi taloyhtiöt määrätä rangaistusten uhalla tekemään sopimusten edellyttämät lumien poistamiset niiltä osuuksilta,että kaikkinainen jalankulku olisi esteetöntä.On ennenkin ollut lunta yhtä paljon jos ei enemmänkin,eikä tämmöinen kaaos ole syntynyt.Missä helkutissa on vika? Kerrotaan koko aurauskaluston miehineen olevan töissä,mutta sitten kaluja ja äijiä on liian vähän! Ei tämä takuulla jää viimeiseksi lumitalveksi tässä maassa,vaikka nyt kuinka höpötetään riisiviljelmistä ja palmukujista Helsingissä.Minä olen ärtynyt eukko!

Roomasta tuli kortti.Kuvassa kissa ja Colosseum.Jonkun kissan olen joskus nähnyt,mutta Colosseumia en milloinkaan,kun muinoinen muutama Italiassa käyntini on aina tyssännyt Toscanaan.Tämän kertaisen kortin lähettäjällä on onni useinkin Napolista piipahtaa ihailemaan Rooman taiteita.Ollapa mukana! Luulen,ettei yksi ihmisikä edes riittäisi kuin pienen osan näkemiseen "ikuisessa kaupungissa",kun vielä ottaa mukaan kaupungin muhkean historian.

Tässäpä taas tätä kertoelmaa.Huomenna on vapaapäivä ja tämä friidu kirmaa stadiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti