31. tammikuuta 2010

MAANANTAIN MALLIIN

Että siis lumitalkoisiin. Hoi helsinkiläiset! Meitä on pyydetty hommiin.Minne ne kaikki järeän jyhkeät vempaimet ovat hävinneet,joilla ainakin ennen muinoin suitsait puhdistettiin lumet pois? Onko tottakaan,että ne on hävitetty liian suuren melun vuoksi? Meluhan on hyvänen aika ohimenevää ja tulos meidän kaikkien parhaaksi.Miten kummassa tämä nyt on näin vaikeaa? Ja jos taloissa olisi vielä talonmiehet,niin kuinka kaikki sujuisikaan.Mutta kun säästetään ja säästetään,supistetaan,pannaan pois,kilpailutetaan,ulkoistetaan,tehdään virheratkaisuja... Tekisi mieli sanoa että tyhmistytään.Ja sanonkin.

Olen muuten ollut lumitöissä kerrostalossa.Ostin oikein kolan tarkoitusta varten ja lähdin reippaasti talkkaria jelppimään.Asuimme Etu-Töölössä ja homma oli ihan kivaa.Myös kolaaminen.Tosin talonmiespariskunnalla meni hetki ällistyksen vallassa,mutta eivät liioin avusta loukkaantuneet.Mutta en minä nyt enää.Eikä olosuhteet anna myötenkään.Olkoon muitten hugi.Kolankin annoin pois.Nyt se voisi olla tarpeen ja lainaisin,jos talossa olisi aktiivista väkeä.Tosin tätä epäilen.Jos lunta tulee paljon lisää,umpeutuu kotikatumme.Olisihan tuo aika eriskummallinen tilanne.

Tänään taas ahkerasti tutkailtuani HS:n nettisivuja viisastuin koirien elekielen tuntemuksessa.Niin omia koiria kuin on ollutkin muutamin kappalein, vasta nyt tiedän,että hännän heilutus ei ole mitä tahansa ilon julki tuomista.Ehei.Ollaan pantu robottikoira asialle ja oikeat koirat tulkitsemaan robottikoiran eleet. Saatiin selville,että kun tekokoira heivaa häntäänsä vasemmalle,tarkoittaa se,että ollaan hyvin iloisia ja toivotetaan heilutuksen kohde tervetulleeksi.Elävä ja lihallinen koira tuli reippaasti liki.Jos taas oikea puoli heilutuksessa on valttia,niin on se merkki varautuneisuudesta ja epävarmuudesta: älä noin vaan lähesty,nuuhkitaan etäisyydeltä ensin.Tässä testissä oli monta sataa aitoa koiraa,jotta tutkimuksen tulos pitää kutinsa.Kyllä koira tietää!

Muitakin hienouksia hännän heiluttelussa on,mutta salakieli kaikkinaisuudessaan ei tutkijoille vielä auennut.Tutkimukset jatkuvat Virginian yliopistossa Kanadassa.

Helsinkiin on luvattu lunta lisää.Olikos se nyt ensi yönä? Kyllä tämä ilmaston lämpeneminen on kovien koettelemusten takana. Vai oliko se niin,että ensin vimmatusti kylmenee? Näissä menee tämmöinen tavallinen pulliainen hiukan sekaisin.Kun sitten joskus muutaman sadan vuoden kuluttua tulen kummittelemaan,niin omat aavesilmäni näkevät miten kävi ja kävikö kuinkaan.

Tätä ennen elän omaa ihmiselämääni siitä suurimmaksi osaksi nauttien,vaikka välillä nautinnontunteet heittävätkin häränpyllyä ja vajoan hetkeksi,ihan pieneksi,melankolian syvään suohon.Olen aina ollut sitä mieltä,että itsesäälissä rypeminen on hyväksi.Ensinnäkin siitä on matka vain poispäin ja toiseksi sillä on ihan oikeasti vahva tervehdyttävä vaikutus.Kun tarpeeksi kauan ihmettelee omaa kurjuuttaan,niin alkaa huomata,että asiat eivät ehkä sittenkään ole niin huonosti ja päästään vertailutasolle.Siis että joillakin muilla menee vielä huonommin.Tämän jälkeen alkaa Toivo nostaa päätään (ihan vieras ihminen).Samoin minä,sillä suossa oleminen saattaa tuntua pitkän päälle ikävältä ja siitähän juuri yritän päästä eroon.Räpiskeltyäni tarpeeksi vedän itseni kuiville ja kas, kaikki hyvin,hymyä huuleen ja etiäpäin.Tässä kohdin voin myös avata pikkolosampanjapullon ja juoda mielijuomani hienoimmasta lasistani korostaen tällä toimenpiteellä takaisin palannutta elämänhaluani.Joka sitten parhaassa tapauksessa saattaa jatkua muutaman vuoden.
C´est la vie!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti