16. maaliskuuta 2019

ONNEKSI ON MUSIIKKIA

Olipa hieno konsertti  Musiikkitalossa. Pidin erityisesti Dmitrij Sjostakovitjin Sinfoniasta no 4. Kapellimestarina  Jukka-Pekka Saraste. Oli kenraaliharjoitus eikä ollenkaan niin paljon katkoja kuin tanskalaisen Thomas Söndergårdin kenraalissa aiemmin. Nuori Joonas Ahonen soitti George Gershwinin pianokonserton, mutta joutui hänkin välillä lopettamaan Sarasteella ollessa orkesterille asiaa. Söndergård sen sijaan aikaisemmassa kenraalissa antoi norjalaisen Christian Ihle Hadlandin soittaa kokonaisen Edvard Griegin pianokonserton keskeyttämättä. Nautin jokaisesta sävelestä kummassakin kenraalissa, oli keskeytyksiä tai ei. Seuraava kenraali kuun lopussa ja silloin  muun muassa Leonard Bensteiniä.

Konsertin jälkeen menimme lounaalle Seurahuoneelle. Keitto, salaatti ja lämmin ruoka itsepalvelulla, joka ei saa minua hurraata huutamaan. Robert´s Coffeen kahvilassa sentään tuotiin kahvit ja leivokset pöytään. Näissä merkeissä hurahti eilinen päivä.

Suunnittelimme kaikenlaista kesän varalle Tallinnan matkan lisäksi. Ehkä tulee todeksi, ehkä ei. Kivaahan se olisi, että muukin maailma jälleen edessä urkenisi. Olenhan valmis kuin lukkari sotaan.

Tänään myös menoa, kunhan tästä tokenen. Vielä yöpaidassa ja aamutakissa. Harmaata ulkona, mittarissa pari astetta plussaa. Kevättä pukkaa koko ajan lähemmäksi ja pian kopsaa pikkukenkien korot asfaltilla. Se vasta ihanata on! Vielä kuitenkin saapasta jalkaan ja kaulukset pystyyn.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti