12. maaliskuuta 2019

CRÉME BRULÉE

Jo toisen kerran Lidlissä! Ulkomaista jäätelöä, Gelatelli créme  brulée. Pienen pienessä präntissä kerrotaan sen olevan belgialaista. Mene ja tiedä näistä nykyisin, EU kuitenkin. Maistoin. Hyvää. Mutta Vimiä en löytänyt. Menee aikansa, kun opin luotsaamaan itseni tiettyjen tarvikkeiden äärelle. Sama tulee tapahtumaan aikanaan uudistuneessa Herkussakin.

Istuin kauppakeskuksen lepopenkillä jälleen. Viereen tuli tummaihoinen parrakas tukeva herrahenkilö, joka katsoi minua ystävällisesti kauniin ruskeilla silmillään ja sanoi jotain. Hän suhautti sanomisensa partaansa, joten en kuullut tai saanut selvää. Kuvittelin sen olevan suomea ja kerroin, etten kuullut. Toisti parralleen ilmeisesti saman, enkä kuullut vieläkään. Kuulostin, ja olin myös hölmö, varsin typerältä ja niin hän nousi ja lähti. Vei mennessään ne kauniit ruskeat silmät. Minä lähdin kotiin, ettei jäätelö sula. Taivaalta tipahteli lunta.

Soitin E:lle Ouluun. Lunta sielläkin tuprutteli. Oli tyttärensä kanssa ajanut jäätietä Hailuotoon.  Pitää olla tietty jään paksuus, ennen kuin tietä saa käyttää. Hailuoto hiljainen ja lumen peitossa. Ei turisteja ja paikalliset sisällä lämpimässä.

Huomenna lämmin vesi ja lämpö talosta pois. Huoltotöitä, ilmoitettiin. Pitää aamuvarhaisella käydä suihkussa, ettei tarvitse kylmällä suihkutella.Vesijumppapäivä. Uimahallista tultuani on jo ehkä lämpökin pantu takaisin. Tällä viikolla taas musiikkia elävänä. Samoin parin viikon kuluttua. Tiedossa muutakin kulttuuria, ehkä maalaustaiteen tiimoilta. Tapaaminen M:n kanssa.

Oikeastaan kaikki on aika kivaa! Aurinko paistaa. Taidan maistaa taas jätskiä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti