25. maaliskuuta 2019

NETTIPAKKOA

Suvi Aholan Canth-kirja luettu ja hyllyyn pantu. Olen taas Merete Mazzarellan kirjan kimpussa. Korkea pino yhä yöpöydällä lukemattomia. Koska keväistyisi niin paljon, että voisi parvekkeella lukea? Luvataan kylmenevää ja vuoroon lämpenevää.

Loppuviikolla jälleen musiikkia. George Antheil, Leonard Bernstein ja Dmitri Shostakovitsh. Orkesteria johtaa John Storgårds. Bernsteinin Serenadi kuullaan viulun (Baiba Skride) ja orkesterin dialogina. Ja rakkaudesta on kyse. Liittyy Platonin Pitoihin.

Huomenna liikkeelle. Ennen Hullujen Päivien rynnistystä. Keltaisten kassien invaasio. Taitavat nekin maksaa nykyisin. Ennen muinoin käärittiin aitoon paperiin. Aika hurjaa, kun eräältä valaalta löydettiin sen mahasta yli 40 kiloa muovia!!! Panee miettimään entistä enemmän, emmekö tulisi toimeen vähemmällä muovilla. Monet kulutustavarat kääritty useisiin kerroksiin. Muovi löytänyt tiensä myös "alkukantaisten" heimoyhteisöjen joukkoon kaukana kaikesta. Puhallusputkella tapettu riista sullotaan Harrodsin kassiin.

Talon huollosta tuli tiedotus, jossa muun muassa kerrottiin yhteyden saamisesta heihin vain nettisivujen kautta. Mitäs sitten, jos ei ole siihen mahdollisuutta? Puhelimitse otetaan vastaan vain kiireelliset tapaukset. Olen ankarasti sitä mieltä, että pitäisi ehdottomasti olla toinenkin mahdollisuus, jos/kun ei ole sitä kaikenkattavaa nettiä. Tässäkin maassa on tuhansittain ihmisiä, jotka syystä tai toisesta eivät nettiä käytä. Vastustan jyrkästi tämmöistä yksipuolisuutta ja pakkoa käyttää jotain tiettyä tapaa.


4 kommenttia:

 1. Ihana sana: "keväistyä". Sitä odottelen myös minä.

  VastaaPoista
 2. Ihan sama täälläkin! Toivottavasti keväistyminen pian alkaisi, että voisi mennä tuonne pihalle ja puutarhaan touhuilemaan.
  Mutta tuo asioiden hoitamisen mahdollisuus vain netin kautta..... ei tosiaankaan ole oikeudenmukaista! Aina pitää olla toinenkin mahdollisuus ja jos ei ole niin sitten vain soittamalla yhteys, oli asia kiireellinen tai ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta. Meillä vasta haaveillaan kunnon keväästä, ystäväni Espanjasta kertoi kesän jo sinne tulleen. Ollaan vähän kateellisia! Nettiin pakottaminen on todellakin sanonko mitä. No, maailmanmeno on nyt näin ja sillä sipuli.

   Poista