8. maaliskuuta 2019

LIDL

Muutaman kerran olen käynyt asuinalueeni Lidlissä, mutta vain tutkimusmatkalla. Päivänä muuanna olin siellä oikein ostoksilla. No, toki olen ystäviltä kuullut kaupan edullisuudesta, mutta kun en ole koskaan ollut liiemmin hintatietoinen, niin vertailu on jäänyt. Nyt toin kassakuitin oikein kotiin asti ja kävin sitä tutkailemaan jonkunlainen vertailu Herkun hintoihin alitajunnassa. Ostin kaksi isoa kassillista hedelmiä ja vihanneksia sun muuta ja sain mielestäni maksaa vähemmän kuin muualla. Pitänee säästää seuraava jonkun ruokakaupan kassakuitti vertailua varten. Lidlin eduksi katson senkin, että tavaramäärä ei ole ylen laaja, maitotuotteita ei hyllykaupalla, jugurtteja monia kymmeniä jne. Vähemmälläkin tulemme toki toimeen. Kaikki on hedelmiä paitsi, ja niistäkin osa, pakattua, mistä en omakohtaisesti pidä. Asiakkaita paljon  ja henkilökuntaakin näkyi muualla kuin kassoissa. Asiakkaan ei tarvitse punnita itse mitään. Etsin vaakoja ja lopulta huomasin tiedotteen kassojen punnitsemisesta. Tästä pidin. Itsepalvelu ei minua suuremmin palvelualalla innosta. Nyt saadun kokemukseni perusteella alan käydä Lidlissä useammin. Minua huomattavasti lähempänäkin kuin Herkku. Tosin en sitä hylkää, varsinkaan remontin valmistuttua. Herkun esimies kertoi siitä tulevan asiakkaita kaikin puolin tyydyttävän. Taidan olla hiukan hemmoteltu asiakas.

Kuten kaikki tiedämme,  saksalaisen Scwarz Holding Groupin omistaman Lidlin juuret ulottuvat 1930-luvulle asti. Nykyisin se on levittäytynyt 29 maahan yli 10 000 myymälällään, liikevaihto ei mikään pikkusumma. Vuonna 2017 oli Saara Aalto mukana  kansainvälisessä mainoskampanjassa ja lauloi niillä 20 kielellä, joita Lidlin markkina-alueilla käytetään. Tämän lunttasin Googlesta.

Tänään  kansainvälisenä naistenpäivänä en aio ulos. Luppo-oloa kotona. Jos vaikka päättäisin eilen aloittamani kylpyhuoneen allaskaapin siivoamisen. Pyykkisaippuan purkki vuotanut. Yhtä saippuaa kaikkialla. Vaihdan merkkiä. Loppuviikko samoin laiskana oloa. Ensi viikko sen sijaan on puuhaa täynnä. Vesijumpan lisäksi  kaksi konserttia. "Vierivä kivi ei sammaloidu".

Vaalit. Julkkiksia jälleen pyrkimässä eduskuntaan. Ystäväni tuohtui eräänä vuonna, kun joku päättäjien joukoon valittu kehaisi pääsevänsä veloistaan eroon kansanedustajan palkalla. Ystäväni mukaan se oli väärä peruste pyrkiä eduskuntaan ja äänestäjien pettämistä. En usko veloista eroon pääsemisen olleen kriteerinä, mutta kun iloitsi onnistumisestaan, niin iloitsi palkka-ansiostaankin. Tulen kyllä ajatelleeksi, onko näillä näyttelijöillä, koomikoilla, misseillä, urheilijoilla ja muilla aloilla kunnostautuneilla riittäviä rahkeita, aitoa kiinnostusta, poliittiseen elämään?
2 kommenttia:

 1. Enpä usko minäkään, että kaikenmaailman julkkiksilla on rahkeita eikä edes tietämystä tai osaamista yhteiskuntamme asioiden hoitamiseen.
  Minä olen alkanut käydä Lidlissä pari kertaa viikossa. Täällä Kotkassa ensimmäinen kauppa rakennettiin tuonne Karhulan puolelle ja nyt on toinen rakenteilla Sutelaan Prisman naapuriksi. Valikoimassa on aika paljon minulle sopivaa, hedelmät, kasvikset, juustot ja leikkeleet, ja hintataso on tosiaankin vaikkapa K- ja S-kauppoja edullisempi.
  Leppoisaa Naistenpäivän loppua ja viikonlopun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta. Minäkin nyt todennut Lidlin riittävän sopivaksi. Uusien kansanedustajien kyvyt jäävät aikanaan nähtäviksi. Seuratkaamme silmä tarkkana. Hyvää sunnuntaita.

   Poista