17. syyskuuta 2018

UIMAHALLIN KATSASTAMINEN

K:n kanssa eilen katsastamassa täkäläisen uimahallin, kun aiotaan vesijumppaamaan. Naiset ja miehet polskivat kuulemma yhdessä ja samassa altaassa. Riisuutuminen tapahtuu myös yhteisesti mutta saman sukupuolen kanssa. Sitten mennään suihkuun ja vasta tämän toimenpiteen jälkeen pukeudutaan vaadittavaan uima-asuun ja tepastellaan veden ääreen ja veteen. Uumalle saa korkkivyön, että pystymme jaloilla polkemaan irti pohjasta. Ylihuomenna aloitamme, sanoi K tomerasti ja vaikutti ylen innostuneelta. Minä vähemmän.

Tulimme luokseni kahville ja kaivoin pakastimesta Västerbotten-juustopiirakkaa, joka kuuluu olevan perinteinen Ruotsin piirakka. Ostan sitä usein Herkusta. Lämmitettynä makoisaa. K tykkäsi. Iltaan asti juttelimme ja K sanoi meillä olleen hauskaa "kuten aina". Niin minustakin.

Kun kerran Sapphon myötä pääsin Suuren Rakkauden makuun, syvennyin Shakespearen näytelmään Romeo ja Julia. Tuttua tekstiä,  vaikuttavaa draamaa ja tietysti lempeä. Alussa "kreivinna" ja imettäjä keskustelevat Julian iästä. Imettäjä tietää "sen tunnilleen ja Pietarina täyttää 14v". Paavo Cajander jälleen toiminut suomentajana ja kirja ilmestynyt vuonna 1919 SKS:n kirjapainosta. Olen näytelmässä siinä kohdassa, kun Montaguen suvun vesa Romeo on juuri astunut näyttämölle ja tapaa neiti Julian, joka edustaa Capuletin sukua. Nämä kaksi heimoa ovat verivihollisia keskenään ja tämä juuri on pohjana koko näytelmälle. "Vihasta vanhast´ uuteen vimmaan saa." Me kaikki tiedämme lopun. "Sovittaa kuoloss´ isäin vainon vasta". Tämän voi kertoa, koska kaikki olemme Shakespearemme lukeneet.

Visusti sisällä ja kotona tänään. Sataa. Niin syksyä, niin syksyä. Aivan kuten pitääkin tähän aikaan. Valmistaudun huolella huomiseen koitokseen. Mihin soppaan olen taas lusikkani pistänyt? No, jos tästä kropan esteettinen puoli paranee, niin lienee "loppu hyvin, kaikki hyvin".
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti