28. syyskuuta 2018

KOTISIRKKA

Minulla on suomalainen kotisirkka suussa parastaikaa. Kultasuklaa tosin päällystänyt sen maitosuklaalla. Ostin kokeeksi. Kun suklaa on suussa sulanut, jää rapea sirkka jäljelle. Varoitus: "Hyönteiset voivat aiheuttaa allergisia reaktioita. Ristiallergia mahdollinen henkilöllä, joka on allerginen nilviäisille". Minä olen allerginen simpukoille, jotka ovat nilviäisiä. Saas nähdä, miten käy. Tiettävästi en ole ennen sirkkaa maistanut. Aina olen valmis maistamaan yhden kerran melkein kaikkea. "Melkein" tarkoittaa, etten mitään elävää pane suuhuni, joka pystyy itse ryömimään tai kävelemään ruokatorveeni. Tähän ryhmään kuuluvat ehdottomasti lihavat, valkoiset toukat esimerkiksi. Paistetun voin syödä, jos se näyttää ruoalta ja houkuttelevalta. Ja, kuten sanottu, takuulla maistaisin ainakin yhden kerran. Nämä kotisirkat on keitetty ja kuivattu, sitten kuorrutettu suklaalla. Silloin niistä tulee suklaasirkkoja. Joo,joo, olen dieetillä!!!

Olipas mahtava tuuli eilen. Käsi piti olla välillä lujasti baskerissa kiinni puuskien hyökätessä kimppuun. Mekon helma meinasi käyttäytyä kuin Marilyn Monroen mekko metron tuuletusaukon päällä. Klassinen kohtaus, jonka kaikki ne, jotka leffan Kesäleski ovat nähneet, muistavat.

H tulossa tänään. Menen bussipysäkille vastaan. Otin selvää, missä bussi tyhjentää lastinsa. Ei siellä, missä ottaa lastia. Jotenkin epäjohdonmukaista. Tiedossa lystikäs päivä vanhan ystävän kanssa.

Alanpa valmistautua. Ensin oma julkisivu, sitten kattaus ja nolo katse huusholliin, joka olisi pitänyt imuroida. En ole vieraskorea. En liioin siunaile eteisessä, että voi, voi, anteeksi, täällä on niin kamalan sekaista. Nyt otan toisen kotisirkan ja menen suihkuun.


4 kommenttia:

 1. Hauska aloitus. En ole sirkkoja vielä syönyt. Ymmärtäähän sen hyönteisproteiinin potentiaalin tärkeyden, kun koko maailman pihvin syönti ja riittävän määrän nautojen kasvattaminen on mahdotonta. Toistaalta tulee mieleen, että sitten loppuvat tietenkin hyönteiset, toisaalta niiden kasvatus on tietenkin helpompaa. Mitä vain ihminen hyödyntää enenevästi, siitä tulee liiallista. Meitä on liikaa. Siinä on se ongelma, kun minä en ole koskaan liikaa, eivätkä minun lapseni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leena Laurila, kommentista. Samaa mieltä: meitä on liikaa. Mitäs teet, ihmiskunta sikiävää sorttia. Jos tulee liian ahdasta, muutetaan muualle, ellei tämä Tellus, nyt kun on alkanut keikkua, ratkaise itse ongelmaa.

   Poista
 2. Talo elää tavallaan ja vieras tulee ajallaan. Eikä tämä H varmaankaan tule millekään tarkastuskäynnille vaan ihan muusta syystä. Toivottavasti teillä oli mukava päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta. Oli päivä mukava. Kynttilän valossa koti näytti hyvät puolensa. Mukavaa viikonloppua Sinulle.

   Poista