10. joulukuuta 2014

SAANKO OLLA TUOHTUNUT?

Olen siis tuohtunut. Puolisolta otettiin verikokeita ja hän vastusteli. No, veret saatiin ja sitä sai minun vuoteeni päiväpeittokin. Hoitaja heitti täysinäiset veriputkilot vuoteelleni, joka on puolen metrin päässä puolison vuoteeesta ja putkilot alkoivat vuotaa.  Peitto sai verikasteen, enkä siitä pitänyt. Pilalla. Hoitaja sanoi  "näitä sattuu". Se oli hänen mielipiteensä, enkä pitänyt siitäkään. Otin peitteen, paksun ja ison, kasasin sen rollaattorin päälle ja nilkutin kylpyhuoneeseen. Hankasin ja taas hankasin juoksevan veden alla peitettä ja mitä enemmän se kastui, sitä painavammaksi kävi. Monissa paikoissa veriläiskiä, enkä tästäkään pitänyt. Soitin hoitajan lähettäneeseen paikkaan ja kysyin onko vakuutusta, joka korvaisi peitteen tai sen puhdistuksen sitä vahingoittamatta, jos en saanut kaikkea verta  pois? Ottavat selvää. Väittivät ensin, etteivät putkilot vuoda.

Hoitaja tultuaan verta ottamaan, riisui takkinsa eteisessä, otti naulakosta ripustimen, kurottautui ylös ja pani ripustimen takkeineen katon rajassa olevan kaapin kädensijaan (?). Pois lähtiessään kurottautui, otti ripustimen ja takin, pani takin päälleen. Kaapin ovi oli auennut, mutta hoitaja ei sulkenut. Pyysin sulkemaan. Hän kurottautui kohti katonrajaa ja sulki oven. Pitkä nainen.

Meille oli veren ottamisen aikana tullut postia. Pois lähtiessään hoitaja poimi postin lattialta ja luki ääneen huolellisesti mistä olimme postia saaneet. Sitten antoi minulle. Mistä näitä ihmisiä pestataan?

Hoitajan työpaikkaan en muusta puhunut, vaikka mieli teki, kuin päiväpeiton mahdollisesta pilalle menemisestä.

4 kommenttia:

 1. Minusta sinulla on sekä oikeus että myös velvollisuus ilmoittaa, jos hoitaja on huolimaton useammassakin asiassa (ja utelias, kuten vaikuttaa). Minusta voisit hyvinkin ilmoittaa kaikesta samalla - tehän työllistätte hänet! Eikä kotihoito ym. käynnit tarkoita sitä, että kävijöillä on oikeus olla kuin omassa kotonaan. Ei kai heilläkään siedettäisi verilaimiskoja petissä? :/

  VastaaPoista
 2. Stadin Friidu, lupaa minulle, että luet Minna Lindgrenin kirjat Kuolema Ehtoolehdossa ja Ehtoolehdon pakolaiset. Neil Hardwick tekee niistä tv-sarjaa. Lupaan, että kiherrät naurua, kun luet. Valitettavasti moni ei ymmärrä, mikä niissä on oikeasti huvittavaa. Etenkin tuo trilogian jälkiosa on mainio ja antaa vastaukset kysymykseen, mistä nuo pestataan.

  VastaaPoista
 3. Polgara, hei. Annoin lieväsanaista palautetta hoitajan lähettäneelle, lievää siksi, että päiväpeittoon ei jäänyt mitään. Kun verta heti pelkällä kylmällä vedellä huuhtoo, yleensä lähtee. Pyysin kyllä seuraavilla verenmittauskerroilla huolellisuutta ja varovaisuutta kun ollaan vieraassa kodissa.

  VastaaPoista
 4. Ulla. Katsoin netistä Minna Lindgrenin tuotantoa ja näitä kolmea teosta, joista kerroit. Taidan piipahtaa Akateemisessa. Kiitos jälleen vinkistä (jouluruusu pöydällä kukoistaa ja lisää kukkiaan). Kyllä minä huumorista tykkään.

  VastaaPoista