6. joulukuuta 2014

ITSENÄISYYSPÄIVÄNÄ

Tänään pitää olla vakavan juhlallinen. Semmoisia runojakin on päivän aiheesta. Syviä tunteita, isänmaallisuutta, paatostakin. Illalla Presidentinlinnassa syödään vakavasti, juodaan booliakin vakavasti. Olemme vakavaa kansaa.

Etsin runon päivän teemaan ja se on V.A. Koskenniemen Latuja lumessa.

Kuus latua itää kohti vei,
yks takaisin.
Viis palannut partiosta ei
enää kotihin.

Ken jäi? Ken palasi? Välkkyvät
ladut kertoa vois,
jotka viikon hangessa viipyvät
ja peittyvät pois.

Tarun katoovan talven lumehen
ladut kirjoittaa.
Mitä siitä! Ikuinen, ikuinen
olet isänmaa!


"Kolmas joukkue heräkkä! Te ole jo maanu liikka.Nouska ylös! Nouska näyttämä maailma ihmisil kuin peljättäväine miäs on Suamen korpisoturi. Ylös Suamen hirvittävä leijona! Jo tanner jyskä ja kanuunast lentä luati. Pankka aura pois ja sapeli kätte! Uussi sivui Suamen hämmästyttävä sotahistoria!"
( Tuntematon sotilas, alikersantti Urho Hietanen)


HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ.

4 kommenttia:

 1. Hyvää itsenäisyyspäivää, Niin se päivä etenee, ensin Tuntematon sotilas ja sen jälkeen linnan juhlat. Ja koti "puettu" jouluun.

  VastaaPoista
 2. Hyvää itsenäisyyspäivää. Tuntematonta sotilasta katselen parhaillaan ja illalla juhlia.
  Ihmettelen tässä samalla miksi Stockmannin asiakaspalvelukin on lopetettu. Puheluita ei oteta vastaan ja sähköpostikin palautui takaisin, kun palvelu ei pelaa. Yhteystieto kuitenkin kaupan sivuilla. Ei se ihme, jos tavaratkin loppu, kun palvelevat ihmisetkin on poistettu.

  VastaaPoista
 3. Kiitos, CurryKaneli, vaikkakin jälkeenpäin. Nyt Jouluun ken tahtoo.

  VastaaPoista
 4. Tiuku, kiitos toivotuksesta, vaikka vasta tänään. En ole edes tiennyt tämmöisen Stockmannin palvelumuodon loppuneen. "Lappu vain luukulle", on moni sanonut. Surullista, ah, niin surullista.

  VastaaPoista