5. kesäkuuta 2014

PUNAISET VARPAANKYNNET JA MUUTA MUOTIA

Tänään en sittenkään puhunut henkilökunnan kanssa sairaalassa. Aika meni parranajoon, kahvin juottamiseen, hedelmien syöttämiseen ja varpaitten kynsien leikkaamiseen ja hoitoon.Viimeiseksi rasvasin puolison jalat. Ainoa juttukaveri puolison lisäksi oli huonenaapuri, joka huolestui uurastuksestani. Ei hätiä mitiä, vakuutin olevani vanha konkari kaikella tapaa. Puoliso nukahti ja minä käppäillä keppeilin neloseen.Oli turkasen lämmin, mutta onneksi tuuli. Kotiin tultuani, alkoi eduskunnan kyselytunti ja siihen uppouduin. Puhuivat ilmatilan loukkauksesta ja siitä, mitä varten tiedonannoissa tyrittiin. Pääministeri kiemurteli.

Sitten päätin lyhentää ikivanhaa kesähamettani. Sanon heti, etten ole millään lailla ompelija. Paitaakaan en saanut koulussa ikinä valmiiksi, neulomaan en oppinut ja kalastajanlankapäiväpeitteestä tuli susi, kun en osaa virkatakaan. Eikä tullut tästä lyhentämisestäkään mitään. Haaskiin meni hyvä hame. Pitää lähteä hamekauppaan.

Olen vähentänyt syömistä. Kaikenmaailman iltanapostelut veke, eikä yösyömisiäkään, vaikka kuinka valvotuttaa. Samppanjaa on, mutta en juo. Pullat ja kakut ovat historiaa, enkä karkkeja osta. Syön hedelmiä ja kunnon ruokaa, juon vettä ja taas vettä. Olen oikein ylpeä itsestäni. Mitään laihtumiseen viittaavaa en ole ainakaan vielä huomannut, mutta täytyyhän se tapahtua joskus, kun noin itseäni piinaan. Luokkakokouksiin en näissä mitoissa edes kuvittele meneväni. " Herrajestas, näittekö, mitenkä se on pyöristynyt?"

Italiaan ystävälleni pitää saada tarkka selonteko Valburgista, josta tuli katoliseen maailmaan pyhimys, eikä Italia kuulemma mitenkään noteeraa Valburgia vappuna, vaan se on vahvasti la Festa dei Lavoratori. Satuin kirjeessäni mainitsemaan, miksi vappua alunperin on alettu viettää, eikä tämä Italiassa vuosikymmeniä asunut ystäväni tiennyt ja tahtoo nyt tietää enemmän. No, minähän otan kaikkitietävästä netistä selvää ja panen kirjoittaen. Eikö Italiassa googleteta, vai eikö hän osaa?

Panin tänään jalkaani todella vanhat, mutta käypäset, sandaalit.On punaiset varpaankynnet! Eikä voi soralla kävellä,kun menee pieniä kiviä jalkapohjan alle hiertämään ja kävelyä estämään. Pitemmän kautta ratikkapysäkille. Mitähän varten pihatiet ei ole asfaltoitu kaikkinensa? Minun pihakukkalaatikoissani kasvaa nyt villileinikkejä. Aika somaa, eikö? Sievältä näyttää ja toivon, ettei kukaan tule ja kerää niitä maljakkoon. Tässä talossa kun on tämmöinen taipumus.

Tänään ihmettelin yhtä asiaa katsellessani naisihmisten kesävaatetusta. Pienet housut kuin uima-asuun kuuluvat, eikä niitä kyllä sortseiksi voi kutsua.  Ennen niissä oli vähän lahjetta. Sitten näiden lyhykäisten päällä on jonkunmoinen paituli ja koko homma näyttää kuin ihminen olisi pelkkää säärtä ja jalkaa. Eikä tämä ole vain hoikkien muoti, vaan tukevat mammaraiset ovat samoilla linjoilla, sopii tai ei. Hohhoijaa, sanon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti