19. kesäkuuta 2014

FYSIOTERAPEUTTI TYÖSSÄÄN

Minä katselin, kun fysioterapeutti teki työtään. Vuodejumppaa. Vasen jalka ylös ja sitten alas.Koukistus ja taas suoraksi. Keskivartaloa ylös. Onnistuuko? "Ei", kuului tyynyltä. Mitäpä, jos koetettaisiin seisomista? "Ei koeteta", kuului tyynyltä. Tässä kohdin puutuin minä asiaan. Autoin istumaan ja vaappuen hetken kuntoutettava seisoi nojaten Eva-telineeseen. Lysähti takapuolelleen vuoteen reunalle ja alkoi vastalauseeksi yskiä. Ei kun pitkälleen. Kaikesta huolimatta terapeutti tulee uudestaan vakuutettuani osan epäonnistumisista olleen haluttomuutta. Fyssari lähti ja puoliso nosti reippaasti keskivartaloa, että pääsin vaipan vaihtoon. M.O.T.
    
Huomenna on jussiaatto. Kesä livahtaa ohitseni tänä vuonna melkein huomaamatta. Ei se mitään. Ei tule aika pitkäksi ihmetellessä. C soitti ja valitteli yksinäistä juhannustaan. En edes vihjannut mahdollisuudesta tulla meille. Vielä ei ole semmoisten vierailujen aika. Jokainen vieras kuitenkin vaatii tuntien huolenpidon ja seuran, vaikka olisi kuinka tuttu henkilö ja ystävä. Emännyydestä ei voi lipsua. Tosin täällä oli eräs herrahenkilö pitkän tovin ollessaan tietokoneeni kimpussa ja jonka lopulta vei kotiinsa huoltoon. Panin kahvin tippumaan ja tarjosin kahvin kanssa Kakkukeisarin uutuutta,  tuoremansikkapitkoa. Ehdimme jutellakin ja panna maailmaa järjestykseen, pohtia tulevan pääministerimme työtaakkaa ja muuta ajankohtaista. Sitten lähti ja minä puolisoa huoltamaan.

Tuulia kertoo Tuulian tarinoita-blogissaan Helsingin Mattolaituri-kahvilasta Kaivopuistossa. Oli tullut Helsinki-vierailulle.Pitäisikö jonain tuuraajapäivänä käydä Mattolaituri katsastamassa, kun en edes tiennyt moisesta. Niitä perinteisimpiä mattolaitureita olen kyllä nähnyt. Kaivarissa en ole enää nykyisin autottomana naisena aikoihin ollut. Muutenkin tämän kaupungin kahvilakulttuuri jäänyt ikävästi kohdallani vallan retuperälle. Espan Aschankin yhä tutkailematta. Silloin vielä kun puoliso jaksoi pyörätuolissa istua pitkiäkin aikoja, lykin monestikin hänet Kaivopuistoon. Karusellissa juotiin kahvia ja Ursulassa vieläkin useammin. Sittemmin ovat maisemat muuttuneet, uutta pykätty ja koko rantatie saanut uutta ilmettä. Hyvä niin, kannatan edistystä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti