27. kesäkuuta 2014

KIUKKUA SIITÄKIN, KUN PILKUT PÄIN SEINIÄ

Yhä suurta sotkua vaippatilauksessa. En ymmärrä enää mitään. Nyt kerrottiin, että saamme lähetyksen ensi viikolla ja siinä on vain yhdet vaipat ja toisten tilalla haavasidospakkaus (?). Panin jäihin. On kuin olisin putkahtanut Hölmölän kylään. Asia on avoin ja minä taistelen. Miksi ihmeessä missään ei katsota tietokoneelta puolison vanhoja tilauksia? Niitä on usealta vuodelta! Ja aina samat vaipat ja määrät. Mikä tässä on vaikeaa? Vai onko tyhmyyttä? Ilkeyttä? Jossain sählätään ja pahasti. Mikä hiton haavasidospakkaus ja miksi? En ole semmoisesta puhunut, en pyytänyt. Haluan puolisolle ne kahdenlaiset vaipat, joita hän on vuosien ajan käyttänyt ja saanut, sopimus aikoinaan tehty. Tähän asti kaikki on mennyt hyvin ja oikein, ilman tämmöistä outoa tohinaa. Viimeksikin juuri ennen minun leikkaustani joulukuussa. Mikä nyt mättää?

Eilen stadissa. Kiirusta piti, että sain taas kaikki kahdessa ja puolessa tunnissa toimitettua.Yllättävän lyhyt aika, kuulkaas. Kotiin torin kautta. Nilkutin ostamaan korin, jonka täytin mansikoilla ja annoin tuuraajalle. No, riehaannuin minä kaupungilla vähän. Jokin outo tunne veti minua himokkaasti Stockmannin laukkuosastolle. Tein ostoksen ja nyt minulla on hieno moderni Michael Korsin laukku, josta kovasti pidän. Kengät vielä, kunhan tuuraaja-aikaan saan semmoisenkin mahtumaan. Olen jo tottunut näihin pätkäostoksiin. Yhtenä viikkona jotain ja seuraavana taas jotain. Ainoastaan apteekki ja ruokakauppa ovat tärkeimmät ja jokaviikkoiset.Niille on jäätävä aina aikaa. Muut organisoidaan.

Juttelin eräänä päivänä N:n kanssa. Hän sain punkin nahkaansa viikkoja sitten ja potee yhä. On lääkitty, lääkärissä käyty, mutta punkkipaholainen aiheutti tämmöisen pitkäkestoisen ikävyyden. Sitten kun rouva taas mökillensä tokenee, pukeutuu tiiviisti kuulemma kaulaan asti, on sitten kylmä taikka vari, ettei mikään elukka pääse kolttosiaan tekemään. Meillä aikoinaan punkit pureutuivat vain koiriin. Olikin jokailtainen homma etsiä niistä näitä pieniä vihollisia. Mitään reaktioita niistä ei tullut ja me saimme aina punkit kokonaisina irti. Punkit kuulemma tänä vuonna levittäytyneet koko maahan ja ovat entistä ärhäkämpiä.

Harakka on ollut pihalla tihutöissä. Minä näin. Joku oli taas jättänyt roskisvajan ulkopuolelle jätepussinsa. Eikä aikaakaan, kun siihen hyppeli harakka paikalle ja nokkaisi pussin rikki, levitti kahvit suodatinpussista, nöttköttipurkin pitkin pihaa ja lenkkimakkaran kuoret sekä kaiken muun, minkä pussi piti sisällään. Potkiskelin suurimmat pois rollaatorin alta viedessäni omat roskani jätehuoneeseen. Myöhemmin oli joku siivonnut aivan varmasti harakan suureksi suruksi.

Minä en osaa panna pilkkuja oikeille paikoilleen. Otin osaa Kotuksen pilkkutestiin ja poskelleen meni. Neljä kymmenestä oikein! Hyhhyh. Niin että kyllä pilkut näissäkin kirjoituksissani on ihan siellä, missä ei pitäisi, taikka sitten ei ole ollenkaan. Eikä tämä ole pilkun viilaamista.


2 kommenttia:

 1. Hoitotarvikejakelu on minullekin aina yhtä suuri kummastus. Olen pitkälti toistakymmentä vuotta käyttänyt samoja apuvälineitä/hoitotarvikkeita, kolmessa eri kaupungissa tosin, mutta sen ei pitäisi mielestäni olla mikään perustelu sille, miksi asia on aina vaan niin vaikea. Joka tammikuu sama rumba: soitat ensin yhteen paikkaan, josta laitetaan lähete toiseen. Sitten soitat sinne toiseen, josta sanotaan, että pitää ensin soittaa sinne ensimmäiseen (tai milloin se nyt missäkin järjestyksessä etenee). Lopuksi vielä soitat sinne varsinaiselle tavarantoimittajalle, jotta lähtee vuoden rutiinit käyntiin. Luulisi sen käyvän vaikka niinkin, että minun tarvitsisi soittaa yhteen paikkaan, josta homma laitettaisiin eteenpäin yhdellä klikkauksella, koska onhan meillä/heillä/joka paikassa jo nämä tietoverkot, joiden pitäisi olla helpottamassa tällaisiakin koukeroita.

  Joka kunnassa on vähän erilaiset systeemit, ja loppujen lopuksi Stadissa tämä taitaa hoitua helpoimmin. Yhden kerran joskus kauan sitten jouduin ristikuulusteluun siitä, miksi minulla on kulunut tätä tarviketta enemmän kuin jossain paperissa lukee. Jouduin sanomaan, että en kyllä parhaalla tahdollanikaan keksi sille mitään muuta käyttöä kuin sen yhden. Että ei niitä kannata mennä edes kadulle tai kirpputorille kaupittelemaan... No, uusi lähete lääkäriltä sitten täytyy toimittaa. Ja sitten kun olin sen lääkäriltä pyytänyt ja hoitotarvikejakeluun lähettänyt, sieltä ihmeteltiin, että kyllähän täällä jo lääkärintodistus on, ei tänne jatkuvasti tarvitse uutta toimittaa.

  Ilmeisesti ajattelevat, että meillä vaivaisilla ei ole tarpeeksi tekemistä ja virikkeitä.

  VastaaPoista
 2. Hei.Olen samaa mieltä, että Stadissa hoituu kaikki loppujen lopuksi hyvin ja odotetulla tavalla. Joskus vaan näitä karikkoja, joista selviydyttävä. Periksi ei saa antaa ja niin varmaan moni tekee joko ujouttaan tai osaamattomuuttaan.

  Toivon, että uusi hoitomenetelmä tuo Sinulle helpotusta ja toivon sitä koko sydämestäni. Kaikesta huolimatta: kesä jatkuu, siitä nauttikaamme.

  VastaaPoista