14. kesäkuuta 2014

OMA KOTIVUODE ON PARAS

Puoliso on kotona! Mutta tuotiin väärissä vaatteissa, vaikka olin vienyt omat. Aina jotain menee pieleen. Soitin heti sairaalaan ja sieltä hoitaja toi oikeat ja sai väärät takaisin. Nyt meillä on myös Eva-teline kotona. Fysioterapeutilla oli yllätys. Tämä on sairaala-Evaa pienempi, niin että koti ei näytä kuntosalilta. Tällä vehkeellä parannetaan tai oikeammin pannaan osin entiselleen miehen motoriikka. Saamme myös fysioterapeutin muutamaksi kerraksi kotiin.

Taas on tuttua vaipan vaihtoa, ruuan laittoa, pyykin pesua ym omaishoitajuuteen kuuluvaa.Ilolla teen. On se vaan niin kivaa, kun hän on kotona. Peruutin pesijänaisten tulon maanantaina. Pesen miehen itse, ettei tunne heti itseään rääkättävän. Pesköön kunta sitten seuraavasta viikosta eteenpäin.Ilmoitukset puolison kotiin tulosta tehty eri instansseihin. On aina semmoista rumbaa kun lähtee sairaalaan ja tulee sieltä.Kaupungin pitää tietää.

Tänään jännätään, kuka saa Kokoomuksen puheenjohtajan pestin ja sitä myöten pääministerin salkun. Olen edelleen sitä mieltä että Stubb. On jonkun tilaston mukaan sievoisessa johdossa. Turhaan tässä mietin. Muutaman tunnin päästä kansa saa tietää. Minulla ei ole mielitiettyä näistä ehdokkaista siihen hommaan, eikä minulta kysytä.Näin vanhemmiten politiikasta on tullut aika jännittävää ja se on alkanut kiinnostaakin.Isäni oli kovastikin kiinnostunut ja hän eli vahvasti kokoomuslaisessa hengessä.

Espanjan Valénciasta tuli kortti. Ystäväni puolisoineen pistelee nyt paellaa taidolla, nauttii tapaksista mahduttaen kunnon turistin lailla myös katsastuksia nähtävyyksiin ja kulttuuriin.Osa valéncialaisista kannattaa tasavaltaa maahan ja kaupungissa oli manifestikulkueita monarkiaa vastaan. Aina silloin tällöin näissä kuningasmaissa mietitään tasavallan hyviä puolia. Ja tämä asia tietysti tuli taas framille, kun vanha kunkku luopui vallasta poikansa hyväksi. On se vaan niin mukavaa, kun Euroopassa on kuningaskuntia. Jotain hohtoa tavalliseen arkeen ja töiden paiskintaan. Kyllä meilläkin se Väinö I olisi ollut poikaa silloin 1918, mutta pesti ei kiinnostanutkaan ja niin meille tuli arkisempi maan ykkösvirka.

Herättelen tästä vähitellen puolisoa aamutoimiin ja aamukahville. Tuleeko ärräpäitä vai hymy? Joillekin ihmislle eivät aamut ole parhaita aikoja päivästä. Ja kun on vielä sairas, niin aamu on yllätyksiä täynnä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti