15. huhtikuuta 2021

TÄNÄÄN OLIVER TWIST

 Aamutuimassa taas täällä. Nukuin kehnosti. Voisinkin lopettaa jutustelun huonoista öistä, koska ne ovat tavallisia ja paneutua kertomaan öistä, jotka nukuin hyvin ja rauhallisesti. Tai olla kertomatta kokonaan öistäni. Ketä ne kiinnostavat!

Jääkaappi kumisi tyhjyyttään ja marssin eilen kauppaan. Veriappelsiineja, cantaloupe-melonia ja runsaasti mansikoita. Jälkimmäiset Lidlistä. Toisessa kaupassa koin taas avuliaisuutta. Mieli teki minulta tietyistä syistä kiellettyä jäätelöä, mutta ajattelin itseäni hiukan hemmotella kaikesta huolimatta. Kurkottelin rasiaa ottamaan, kun miellyttävä miehen ääni kysyi "voinko olla avuksi?". Toki. Hän otti jätskin minulle ja minä niin kauniisti kiitin. Aina näitä ratsuväkiä laukkaa mukavasti paikalle. Tallustelin kotiin saaliineni ja sulatin kanakeittoa lounaaksi.

Nyt kun olen saanut luetuksi papyruskirjan, kävin taas kesken jääneen Michelangelon kimppuun. Jätin hänet viimeksi marmorilouhokselle. Edelleen kirja on mahdoton pideltävä vuoteessa. Pitää kokeilla nojatuolia. Vieressä on huomattavasti parempi valokin jalkalampun muodossa.

Joku on jo nähnyt västäräkin ja krookuksen. Minä en kumpaakaan, eikä tässä pihassa muita kukkia kasvakaan, kuin muutama voikukka aikanaan. Nekin ilahduttavat silmää. Turhaan ihmiset niitä kaihtavat, suorastaan vihaavat. Kaikenlaisten myrkkyliuosten kanssa voikukkia juuria myöten tapetaan. Lupiini on toinen, josta ei tykätä. Minä tykkään kaikista. Onkohan vielä maaseudulla missään rehellisiä niittyjä, joissa kukkia siellä täällä, päivänkakkaroita, hiirenvirnoja, kissankelloja, kannusruohoja, siankärsämöitä, apiloita...? 

Tänään Teemalla Oliver Twist musikaalina vuodelta 1968. Ilman muuta katsottava ja kuunneltava. On ennenkin, mutta aina yhtä kiehtova juttu. Puhuttuna monta versiota, joista olen osan nähnyt. Kukapa ei? Joku vielä kirjanakin lukenut. Minäkin.

Aion käydä parvekkeen kimppuun. Olen käynyt jo katsomassa, mitä teen. Tulee kellarikeikka. Sitten imuroidaan, pehmusteet paikoilleen ja kun aika sallii, purkkikukkien ostoon. Kesä saa tulla. 

 


2 kommenttia:

  1. Tosiaankin kesä saa tulla ja nyt säiden puolesta näyttää, että tulovauhti lisääntyy. Oikein kiva! Minä en ole vielä västäräkkiä nähnyt, mutta krookuksia kukkii tuolla pihallani melkoinen määrä eri väreissä. Tulppaanien, narsissien, lumikellojen ja muidenkin kevätkukkijoiden alut nousevat vauhdilla, joten kohta kukkien määrä lisääntyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuotapikaa kevät vaihtuu kesäksi. Terveisiä krookuksillesi.

      Poista