4. huhtikuuta 2021

MANSIKKAKAUSI ALKANUT

 Tässä parastaikaa nautin espanjalaisista mansikoista, Koskenlaskija-juustosta ja valkoviinistä, jonka korkkia en meinannut saada auki. Vaikka on pääsiäinen, olin sen verran syntinen, että laitoin chorizokeittoa. Chorizo-makkaraa sain Itäkeskuksen parhaasta ruokakaupasta, joka on täkäläisen Postin vieressä, josta hain kahvikapselipakettini. Sen, josta puuttuu kaksi tilaamaani tavaraa. Aina ei nykyään kaikki suju jetsulleen.

Palauduin viime yönä valvoessani lukemaan Michelangelosta kirjaa, jonka välissä on nahkainen kirjanmerkki. Olen kirjassa siinä kohdassa, jossa tuleva maailmankuulu taiteilija alkaa kiinnostua veistämisestä enemmän kuin maalaamisesta. Marmori houkuttelee. Meni marmorilouhokselle ja ihastui ikihyväksi. Kaikkihan me tiedämme David-patsaan.

Ystäväni A on saanut Espanjassa jo toisen korona-rokotuksensa ja tuli mahdottoman kipeäksi. Piinaa kesti vuorokauden. Sitten tokeni. Varokeinoista ei sielläkään rokotuksen jälkeen pääse. Maski, turvaväli ym edelleen käytössä. Kansa kaikkialla kyselee, saako, ja voiko, jo kesällä puuhata kuten kesinä ennen koronaa? Varovaisia lupauksia annettu. Vaan kun ei tiedetä tulevaisuudesta. Päseekö toinen ystäväni H Turkkiin? Pääsenkö minä Tulimaahan, jos tahtoisin mennä?

E:llä oli syntymäpäivä. Soitin. Oli juuri avaamassa kukkalähetystä. Vielä ei oman puutarhan ruusut kuki. Perämeren jää hyvin kantaa pilkkijän. Mutta kevättä pukkaa sinnekin. Minä täällä jo vaihdoin talvisaappaat kevyempiin nilkkureihin ja sääreni olivat onnelliset. 

Tänään tulee Poirot ja Idän pikajuna. Tuttu tarina, mutta katson silti. Joten arvoitus se ei ole, vaikka elokuvan nimi väittää toisin. 

Soppa niin paljon jäähtynyt, että sen voi jakaa rasioihin ja panna pakastimeen. Hyvää pääsiäistä!
2 kommenttia:

  1. Hyvää Pääsiäistä! Minäkin taas kerran katson Idän pikajunan. ☺️

    VastaaPoista