8. huhtikuuta 2021

SE ON KANAVA EIKÄ KANAALI

 Tilauksestani pois jääneet kahvikapselit ovat nyt matkalla lähipostiin. Pakettien kulkuahan voi nykyaikana seurata netissä. Ei nyt aivan kaduttain, mutta sen, että tulossa on ja sitten on tullut. Jos on huomenna noudettavissa, on taas mentävä. On myös asiaa siihen mainitsemaani Itäkeskuksen parhaaseen ruokakauppaan, joka kohdallani hiukan hierarkiassa aleni pienen virheen takia. Puhelimessa luvattiin heti asia kakistelematta korjata pahoitteluiden myötä.

Seuraavaksi nöyrryn. Helsingin Sanomissa  Esa Gullsten pauhaa vääristä merkityksistä sanoissa kanava ja kanaali. Nöyrtymiseni koskee sitä, että minäkin olen huoletta sekoittanut nämä kaksi asiaa. Enää sitä virhettä en tee. Olen ollut Venetsiassa ja puhunut kaupungin "kanaaleista". Lapsus yhdistyen raakaan tietämättömyyteen johtuu siitä, että minusta "kanaali" on kauniimpi sana ja sopii Venetsiaan paremmin. Gullsten korjasi virheeni ja nyt tiedän Venetsiassa olevan näitä arkisempia "kanavia", jotka ovat ihmisten tekemiä eli keinotekoisesti rakennettuja. "Kanaali" on luonnontuote, muun muassa Englannin ja Ranskan välinen merialue on Kanaali.

Iltapäivisin parvekkeelle paistaa aurinko, jos on paistaakseen. Ehkä jo voisi käydä partsin kimppuun kesää varten. Aion tehdä siellä ison muutoksen. Vaatii ankaraa askartelua. Jossain välissä olisi saatava purkkikukkia ja se onkin tässä kaupunginosassa hankalampi juttu. Varsinaista puutarhamyymälää ei ole. Olisi lähdettävä pitemmälle, eikä asia minua suuremmin miellytä. Joku bussi menee ystäväni mukaan "aika lähelle". Tarvitsen tarkemmat ohjeet. Tarvitsisin myös auton. Olen vankasti sitä mieltä, etten sitä enää tarvitsisi, mikä pitää joskus ja osin paikkansakin, mutta sitten on tapauksia, kun ehdottomasti auto olisi tarpeellinen. Toisinaan kadun autosta luopumistani, mutta maahan kaatunutta maitoa jne.

Vaikka en missään tapauksessa kirjoita ruokablogia, kerron silti laittavani tänään palsternakkasosekeittoa. En sitä syö nyt, vaan panin sulamaan eilen chorizokeiton. Silloin tällöin luulen olevani kyllästynyt keittoihin, mutta kun jokikinen on erimakuinen, niin passaa niitä syödä. Sitä paitsi niitä on jostain syystä hauskaa tehdä. Tämä oli blogin ruokaosuus.

Tämä oli myös se osuus, jonka tänään annan julki. Siirryn aamutoimiin ja niiden jälkeen keittiöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti