22. huhtikuuta 2021

ELÄMÄ ALKAA NORMALISOITUA, HURRAA

 Mukavalta näytti eilen kauppakeskuksessa, koska kahvilat saavat nyt olla auki. Ei mitään tungosta näkynyt, mutta ihmiset nauttivat harvakseltaan kahvinsa ja pullansa. Likihän ei saa istua, mutta hyvä näinkin. Minäkin jo ehdotin ystävälleni kahville menoa.

Ostin parsaa. Tänään laitan parsakeittoa. Muitakin tarvikkeita keittoihin, muun muassa punaisia linssejä. Vuoroaan odottaa appelsiini-timjami-kurpitsakeitto. Keitoista sanotaan niiden olevan viileiden päivien ateria. Jos helleaikana tekee mieli keittoa, niitä on lukematon joukko kylminä nautittavia. Käyn niiden kimppuun aikanaan.

K:n kanssa pohdimme, joko parvekkeelle voi panna kukkia? Minusta ei aivan vielä. Huhtikuutahan tässä vasta mennään ja Suomessa asutaan. Palaamme asiaan viikon, parin päästä. Sitten jo varmasti voi ja jos oikein pakkasta öisin paukkaa, niin saahan ne siirrettyä sisäpuolelle. Olen jo useaan otteeseen nauttinut partsilla istumisesta. Koivuissa ei vielä näy mitään vihertävää. Linnut ääntelevät ja onhan se jo niin tuhtia kevättä, että mieli tekee itsekin rallatella.

Firmat ovat alkaneet muistutella laskun tulevasta erääntymisestä. Hämmästyin Nespressolta saamastani, vaikka eräpäivään oli vielä toista viikkoa. Heidän ensimmäisestä lähetyksestä unohtamistaan tarvikkeista tuli myös muistutuslasku, mutta vain yhtä päivää ennen eräpäivää. En suhtaudu moisiin muistutuksiin suosiolla. Minusta olisi loogisempaa lähetellä postia, jos laskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä. Varmasti sen tekevätkin, ellei sitten mene suoraan perintään tai ulosottoon. Kerran saamassani laskussa oli etukäteisuhkaus, että eivät karhua, vaan antavat heti perimistoimistolle. Se oli jo kovaa tekstiä. Soitin ja sain vastaukseksi syyn moiseen julmuuteen, että peräti 25% jää laskuista maksamatta. Sekin oli kovaa tekstiä ja ikävä kuulla. Nyt korona-aikana monella on taloudellisia vaikeuksia selviytyä laskuistaan, kun useat työpaikat suljettiin eikä palkkaa tule. Joustetaanko?

Ensi viikolla taas ihmisten ilmoille Stadiin. Onhan tämäkin alue Stadia, mutta ei sitä minun. Ilja Repinin näyttely on elokuuhun asti. Nyt saa etukäteislippuja netin kautta ja ruuhka oli kuulemma ollut hirmuinen jo ensimmäisten minuuttien aikana. Kansa janoaa kulttuuria pitkän kulttuurittoman ajan jälkeen. Menen pahimman tungoksen laannuttua. Tilasin jo lipun ja saan sen postissa. Netin kautta en onnistunut, vaikka salasana oli, mutta syystä tai toisesta sitä ei hyväksytty. Soitin puhelimella ja tämä vanhanaikaisempi tapa onnistui. Tuli myös kalliimmaksi, mutta kyldyyrin hyväksi olkoon niin.

Nyt parsojen kimppuun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti