3. lokakuuta 2019

AMERIKAN VISIITTI

Suomen presidentti kävi kuuntelemassa USAn presidentin palopuhetta Washingtonissa. Kehon kielen asiantuntija sanoi Suomen presidentin selviytyneen hyvin ja tyylikkäällä tavalla  hiukan oudonlaisesta lehdistötilaisuudesta. Hänen ilmeensä! Ja joku sanoo, että meidän presidenttimme on "kuiva"!

H oli kylässä ja kysyi minulta "käykö sulla siivooja?"  Oliko se kohteliaisuus vai jonkulaisen puutteen huomaaminen? Joimme kahvia ja söimme mitä tarjolla oli. Viisi tuntia mennä hurahti. Kyselin Turkin oloista ja miltä tuntuu olla ikään kuin "puoliksi" turkkilainen. H lähtee sinne muutaman päivän kuluttua ja on kahdeksan kuukautta. Antoi näytiksi muutaman turkin kielisen sanan. Halasimme ja minä toivotin turvallista matkaa. Tapaamme kun lehti on jälleen Suomen puissa.

Sain kutsun näyttelyyn Mieliala - Helsinki 1939-1945. HAMin ja Helsingin kaupunginmuseon yhteisnäyttely sekä HAMissa että Hakasalmen huvilassa. HAMin avaa kirjailija Anna Kortelainen ja kaupunginmuseon näyttelyn  valtioteteen tohtori Erkki Tuomioja. Näyttelyt avoinna vuoteen 2020 asti. Kutsu kolmella kielellä. Helsinkihän alkaa satsata englannin kieleen, kun meitä muutaman vuosikymmenen kuluttua on enemmän ja iso osa muun kielisiä. Tätä sanotaan kansainvälistymiseksi.

Hullut Päivät menossa Stockmannilla. Esite tuli postissa ja tuli kovasti myöhässä, kun tällä alueella ja monella muullakin, oli jakelussa viivästymisiä. Postia ei jaettu moneen päivään. Opettaako Posti näin meitä tottumaan vain viikossa yhteen tai kahteen jakelupäivään? Syyhän on se kuulemma, että ihmiset eivät enää asioi toistensa kanssa muulla lailla kuin sähköisesti ja siihen ei tarvita postin kulkemista ja Kustin polkemista.

Loppuviikoksi ei minulla ole keksittyä ohjelmaa. Jos vaikka vain kotikulmilla tarpeen vaatiessa. Stadissahan olin jo tiistaina, nauttimassa urbaanista elämästä, ratikoista, kaupoista, ihmisistä, menosta ja meiningistä. Oli niin ihanaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti