28. lokakuuta 2019

MONOLOGITUTKIMUSTA

Huomenta.  Kirjoitin Italian kirjeen eilen valmiiksi ja panin kuoreen. Sitten aloin penkoa netistä tietoa Kyllikki Forssellin esittämistä monologeista. Tuli K:n kanssa puhetta, eikä hän muistanut nimiä. Lorcan teksteihin perustuva Veljeni Federico oli Forssellilla  1978 ja1980-luvulla hän esitti  Dario Fon Donnan ja se meni 350 kertaa. En ole nähnyt ja syy varmaankin se, että olivat ehkä Kansallisteatterin pienellä puolella, jossa harvemmin kävin. Forssellia olen nähnyt usein isolla ja muistan hänet hyvin. Kuten Ella Erosenkin. Enää ei meillä ole näiden rouvien tapaisia suuria diivoja.

Eilen sateli hetken jotain lumentapasta. Piti oikein tarkasti katsoa. Suli samantien pois, eikä tänään ole muuta kuin syksyistä ja kaksi astetta plussaa. Pysyttelen sisällä. Huomenna liikenteeseen. Juttelin puhelimessa K:n kanssa. Oli jo toipunut Eötvösin konsertin saamasta huonosta kritiikistä, vaikka ei nähnytkään siinä mitään omituista, että musiikki ja konsertin teema eivät kohdanneet, Päivän aikana  vähän väliä luin Shakespeare-kirjaa ja kirjan tekijän näkemyksiä draamoista. Alkoi aina vaan enemmän tulla tarve lähteä Lontoon Globeen. Lontoossa olin viimeksi ennen vuotta 1997,jolloin tämä uusin Shakespeare´s Globe valmistui.

Väänsin viimeisenkin tämän huushollin kellon viisarit tunnin taaksepäin. Piti kiivetä. Jos olisin jättänyt, olisiko minulla aina kesäaika? Pääministeri Rinne on kesäajan kannalla, jos/kun tulee joskus aika, ettei viisareita tarvitse siirrellä. Vuonna 2021?

Tästäpä tämä päivä urkenee. Heräsin myöhään valvottuani tuntitolkulla yöllä. Söin satsuman, katselin tv:tä ja luin Shakespearea. Lopulta rupesi nukuttamaankin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti