29. lokakuuta 2019

EI NUKUTA, EI SITTEN MILLÄÄN

Enpä ole juuri nukkunut tänä yönä. Laitoin kahvia ja sitä nyt juon ja kirjoitan. Ulkona pakkasta. Säätieto kertoo jonkun ihmeellisen kylmän rintaman pitävän asemiaan Suomen yllä. Pitää kaivaa kaapista talvisaappaat. Aion ulos, kunhan päivä valkenee ja jaksan lähteä. Italian kirje olisi postitettava.

Uusi tulostin suoltaa vauhdilla kopioita. Vanha jahkaili ja mietti. Värit saa kaupasta. Vanhaan ei. Piti verkon kautta. Voi tämänkin kanssa olla niin, että tekniikan kehittyessä uusi ja toisenlainen kone "tätä ei enää valmisteta". Ei  saa enää värikasetteja. Asiakkaan kiusaamista! Sama jonkun meikin kanssa. Minulla mallipurtilo mukana kaupassa. "Voi, tämän valmistus lopetettu, kävisiköhän joku muu".

Kahlaan yhä Shakespearea läpi. Uuvuttavia analyysejä kirjailijan tuotannosta ja sitä on paljon. Miksi Hamlet sanoi niin?  Miksi juuri hänet Shakespeare tappoi? Eikä edes tiedetä, oliko tällaista Shakespearea ollut ja jos oli, kuka tai ketkä? Koulussa jo eräs opettajani, joka joskus poikkesi varsinaisesta aiheesta, pohti Shakespearen olemassa olemista. Eikä asia ole vieläkään selvinnyt.

Halloween! Kaupat täynnä rekvisiittaa kurpitsoista lähtien. Olen joskus ollut mukana hilpelöimässä, mutta en enää vuosiin. Ei edes kurpitsaa, jos ei sitten uuniin jossain muodossa ruuaksi. Vierasperäinen juhla, jota kaikki eivät miellä meikäläisiin oloihin. Mikäpä on alunperin "meidän"? Kekri?  Senkin juuret muualla. Jos siitä käytetään toista nimitystä "köyri", niin vaikuttaa enemmän suomalaiselta. Kun olemme päässeet halloweenin ohi, hyökkää joulu kimppuun väellä ja voimalla. Siihen enää 54 päivää. Kiirettä pitää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti