5. lokakuuta 2019

LIHAS POTTUILEE

Makasin eilen olohuoneen sohvalla syventymässä Dohan ihmeelliseen urheilumaailmaan, josta Seppo Räty kertoo mielipiteensä Iltasanomissa "perkele että ärsyttää". Nousin syystä tai toisesta varsin reippaasti sohvalta ylös ja kupsahdin takaisin naama pahassa tuskan irveessä. Joku lihas vasemman lapaluun tienoolla oli ottanut itseensä ja kipu oli todellista. Ensin en meinannut uskoa tämmöstä tapahtuvan minulle, enkä uskonutkaan ja yritin uudestaan ylös. Sama kipu ja sama irvistys. Kiemurtelin itseni kuitenkin pystyyn ja laahustin makuuhuoneeseen asiaa miettimään. Laahustin takaisin ja suljin tv:n. Vuoteessa mietin kohtaloani ja sitä, koska pääsen tästä vaivasta eroon, kun pitää toimittaa asioita, käydä  joskus kaupassa, kirjoittaa blogia ja mennä konsertin kenraaliin kuun lopussa. Luultavasti on nyt myös palava halu lähteä Ouluun, vaikka olen päättänyt olla menemättä. Pitäisikö hiukan kyynelehtiä? Ei. Nukahdin ja nukuin aamuun asti.

Kipu tallella, ehkä vähän laantuneena, koska kerran istun tässä naputtelemassa. Vasen käsi tekee kiitettävästi työnsä näppäimistöllä. Olisikohan kaiken syynä se, kun eilen päivällä olin aamutakissa parvekkeella hommissa? Piti saada hortensian loppu purkkeineen pois, lakaista begonian kuihtuneet kukat lattialta, nostaa puinen huuhkaja pöydälle ja panna istuintyynyt talvilepoon. Lihas, joka nyt minulle pottuilee, ei ilmeisesti tykännyt. Yksineläjän on kuitenkin toimittava. On esimerkiksi saatava ruoka lautaselle, kahvi kuppiin ja on muutakin, josta on suoriuduttava tavalla tai toisella. Kyllä tämä tästä.

Luen edelleen Outi Nyytäjän kirjaa ja heittäydyin vähän kaeelliseksi. Miksi minusta ei tullut kirjailijaa? Miksi en osaa yhtä lystisti kirjoittaa kuin Nyytäjä? Tai Tuomas Kyrö tai Mark Twain tai Roman Schatz tai Aleksis Kivi tai... Pitää pohtia tätä asiaa oikein perusteellisesti.

Olen kuitenkin jotakuinkin ylhäällä ja aion kokeilla suihkuun menemistä. Iltapäivällä Dohassa miesten keihäänheitton karsinta ja otan vaikka lämpötyynyn avuksi, jos siitä iloa olisi. Eihän tämä nyt sentään ikuista ole. Tämä vaivoikseni saatu lihaskipu. Eihän?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti