18. toukokuuta 2019

YKSI TUOTE, KAKSI ERI HINTAA

Olen saanut tarkat ohjeet, miten huomenna matkustan visiitille. Ihan seikkailua! Junaseikkailua! Eikä ole edes metro. Mutta ei liioin semmonen pitkän matkan juna.

Menin eilen Herkkuun. Kuorittuja ananaksia oli vain yhtä lajia, mutta kaksi eri hintaa. Hintaero neljä euroa. Minä etsimään jotakuta, joka selittäisi. Ei ketään, ei missään. Pyörähtelin kaikkialla.Lopulta kävelin palvelutiskeille ja pullaosastolta löysin myyjän ja yhden herra-asiakkaan. "Anteeksi, myyjärouva, saanko puhutella kesken kaiken?"  Myyjä vastasi "hetkinen". Sitten sain luvan: "miten löydän myyjän hedelmäosastolle?" Herra-asiakas tuli minua lähemmäksi ja kuiskasi "SOK:n pääkonttorin pöytien äärestä", johon minä painokkaasti "niinpä". Sitten mies hymyili niin kauniisti silmiin katsoen, että äsken virinnyt ärtymykseni katosi. Pullarouva pyysi olkapäältään hedelmämyyjän ja sellainen tuli ja menimme yhtä jalkaa hedelmäosastolle, jossa hedelmämyyjä otti sen kalliimman hinnan pois ja syytti hedelmälajittelijaa. Minä otin kuoritun ananaksen.

Olen lukenut Thesleffin kirjaa. Meidän naistaiteilijamme eivät ainakaan olleet rohkeutta vaille. Yksi sun toinen matkusti Pariisiin oppimaan lisää, saamaan vaikutteita ja tutustumaan oikeaan boheemielämään. Kotiväki Suomessa varoitteli kirjeissään. Ikää on juuri ja juuri +20. Yritän kirjan painosta ja koosta huolimatta lukea vuoteessa. Olen keksinyt kaikenlaisia virityksiä helpottaakseni lukemista. Punnitsin sen: 989g.

Aloitin kirjettä Italiaan. Kun pätkittäin kirjoittaa, on se kuin päiväkirja, eikä suinkaan vain omista tapahtumista, vaan myös Suomen asioista, joista niukasti Italiassa informoidaan. Eikä ainakaan niin pienistä kuin Helsingin potkulautaongelmat.

Nyt on komea hortensia parvekkeella. Toin eilen. Istuin pitkän tovin sitä ihailemassa kunnes paahtava aurinko pakotti sisälle. Ei sälekaihtimia kuin joskus ennen. "Runsaasti kastelua", sanoi kukkamyyjä sitä pakatessaan. Onneksi minulla on kastelukannu, jonka heti otin esille. Ennen iltapäivää partsilla voi hyvin vaikka lukea.

2 kommenttia:

  1. Hei
    Poikani neuvoi minua, miten voi makuulla helpommin lukea painavaa kirjaa:
    tyyny mahan päälle, joku tukevampi, vaikka sohvatyyny ja sitten kirja sen päälle!

    VastaaPoista