25. toukokuuta 2019

SUUPALTIN JORINAA

Stockmann, Sokos ja Forum eilen, enkä mitään ostanut. Sileää asfalttia ja ikäviä nupukiviä, Mannerheimintien alitus ja kotiin. Palelin. Tein salaatin ja söin. Kävin välillä nuuhkimassa rapussa, mistä tulee hirvittävän paha haju. Jossain viruu ruumis? Ei sentään, kun haju laantui. Joku oli avannut rapun parvekkeen oven.

Vaihdoin kotona kahden tavaran paikkaa. Lattiapeili meni eteiseen ja pieni viinipöytä makuuhuoneeseen puisen alastoman naisen kanssa. Puolison Chevalier-olkihattu on peilin kulmassa. Parvekkeelle olen ostanut toisenkin hortensian, valkoisen. Nättiä. Nyt on niin viileää, etten tarkene siellä istuksia ihailemassa kukkiani. Kovia juomaan, alvariinsa pitää kastella.

Katsoin, mitä luonteestani kerrotaan horoskooppimerkkien analyysissä.Olen "iloinen suupaltti, tunteeton kakara, joka janoaa jatkuvasti muutosta, nopeatempoinen, levoton sielu, joskus rasittava Duracell-pupu, luonnekuvaan kuuluu myös tuuliviirimäisyys..."  Tunnustan!!!  Ja sitten horoskooppiin ei ole mukamas uskomista.

Olen aivan täpinöissä junamatkastani Ouluun. Olen jo syvästi tietoinen, minkälainen siitä tulee. Hyvä kirja, lounas siinä junan ravintolassa, jossa on pöytäliinat, mukava herraihminen läheisyydessä valmiina miellyttävästi keskustelemaan, ehkä teititellen, ikkunan takana maisemat, joita en ole vuosiin nähnyt. Rakastan junassa matkustamista! Tähän kesään kuuluu seikkailu!

Luin Panu Rajalan blogia. Oli ollut Marjansa kanssa Prahassa. Tuli ikävä kaupunkia, jonne osa sydämestäni jäi. Malá Stranan kujat, vanhat talot, historia, puistot, ihmiset... Kun nousin ilmaan koneella ja katselin näkymää Tsekistä, joka vähitellen katosi pilvien alle, toivoin tulevani sinne vielä joskus uudestaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti