22. toukokuuta 2019

HATTUVILLITYS

Tässä jälleen ihmettelen aamutuimassa, miksi en nukkunut. Kaikki temput tein, mutta ei kun ei. Olen joka tapauksessa lähdössä Stadiin hattuostoksille. On kauan siitä, kun minulla oli hattukausi. Nyt se tuli, valtasi mielen ja pakottaa kesähatun hankintaan. Oikeastaan ostin jo kaksi täältä Itäkeskuksesta. Made in China, eivätkä hinnalla pilattuja. Toinen oikein kunnon lierillinen ja ihana, toinen vaatimattomamman näköinen, mutta kelpo silti. Vielä yksi, jonka panen junaan päähän, kun matkustan Ouluun. Sillä hurmaan ainakin konduktöörin.

Stadissa tänään hattuostoksen jälkeen  menen Stockmannin First Loungeen ja sieltä Espan penkille syömään jätskin. Espa ja jätski kuuluvat yhteen. Siellä istuessani en koskaan malta olla ajattelematta aikoja entisiä, kun penkkien paikalla käyskenteli vasikoita ja nykyistä puistoa sanottiinkin "Vasikkahaaksi". Ja loiski siellä myös Kluuvinlahden aallot, kunnes merta kuivattiin kaupungin tieltä, pykättiin kaunis puisto ja talot kadun varteen. Oli Helsingin kasvun aika. Nyt on kuivaa ja mukavaa puistossa käyskennellä. Ja 12.6. siellä käyskenteleekin enemmän väkeä. On Helsingin 469. syntymäpäivä. Päivän nimi on Helsinki-päivä. Tietysti menen. Olin viime vuonnakin ja puolison sairastumisen alkuaikoina lykin hänet sinne, kunnes ei enää jaksanut pyörätuolissa istua. Moneen vuoteen sitten en Espalla kaupungin synttärinä ollutkaan. Mutta nyt taas juhlitaan. Elämä hymyilee.

Sähköpostia sain sekä R:ltä että A:lta. Vielä en ole vastannut. Kerrankin maltan mieleni. Italian kirje lepää luonnoksena tietokoneessa jatkuen silloin tällöin. Kun on aika, tulostan ja vien postiin. Stadin friidun "Hesari" Suomesta. Kerroin jo Turun funikulaaristakin. Liekö semmosta vempainta Italiassa?

Ei kun odottelemaan päivän heräämistä ja jos vaikka menen hetkeksi vielä vuoteeseen. Taitaa alkaa ramasta.


2 kommenttia:

  1. Kyllä on Italiassa funikulaareja. Minä olen ollut ensi kertaa semmoisen kyydissä Garda-järvellä Malcesinessa. Vei Monte Baldolle. Turun funikulaarin matka on minusta kyllä hassun lyhyt, mutta ne jotka Kakolanmäellä nyt asuvat ovat varmasti tyytyväisiä.

    VastaaPoista