25. toukokuuta 2018

EI KUIN ONNEN ETSINTÄÄN

Olen vakavasti ajatellut lähteä etsimään onnea. Petri Tammisen kirjassa Mitä onni on kerrotaan, kuinka kirjan sankari ja Hannu lähtivät myös onnea etsimään kirjoittaakseen siitä kirjan. He haastattelivat ihmisiä onnesta, mikä on onni. Erään runoilijan mukaan onni on ruoansulatuskysymys. Mies, 99v, kertoi onnen olevan hyvä muisto. Haastattelija kysyi muisto vai muisti.  99v vastasi että muisto, muistista ei ole niin väliä. Minun onnen selvittelyyni ei kuulu haastattelut. Aion etsiä oman onneni ilman apuja. Aloitan jonain päivänä.

Kuka on Petri Tamminen? Minä tiedän nyt. Syntynyt 1966, Finlandia-palkintoehdokas vuonna 2006 ja vuonna 2002 saanut Kalevi Jäntin palkinnon. Kirjoittanut romaaneja, novelleja, kuunnelmia. Käännetty monelle kielelle muun muassa japaniksi, latviaksi, tanskaksi, tsekiksi, puolaksi, sloveniaksi. Minulle tämä Mitä onni on on ensimmäinen tuttavuus Petri Tammisen kohdalla. Miten onkaan päässyt luikahtamaan?

E soitti Pohjanmaan pohjoisosasta. Kertoi sinnekin kesän saapuneen. Minä puolestani kerroin, etten  tänäkään kesänä matkusta Ouluun. Edelleen kiikastaa rollaattorin ja matkalaukun kuljettaminen. Itäkeskuksesta ensin päästävä rautatieasemalle ja Oulun asemalta 14 km päähän E:n luo. Myös takaisin. Siispä jatkamme ystävyyttämme puhelimen välityksellä. Onni on puhelin ystävysten kesken!

Aprikoosit pääsivät loppumaan. Lähdettävä ostamaan. Onni on hedelmävati täynnä aprikooseja!

Ostin kaksi postikorttia italialaisen  taiteen näyttelystä Ateneumissa. En ole vielä niitä lähettänyt. Toisen kuvapuolella on jonglööri ja toisen "Beethoven". Ei kuitenkaan säveltäjä, vaan nuottilehtinen, josta peilin edessä seisova tyttö aikoo soittaa. Koira istuu lattialla. Ehkä en lähetä kortteja kenellekään. Panen kenkälaatikkoon, joka on täynnä tyhjiä postikortteja. Katselen niitä sadepäivinä.

Kulta, hyvää hääpäivää!


4 kommenttia:

 1. Pidän Petri Tammisesta! Kirjoistaan, ja myös henkilönä. Hän on hyvin tekstinsä oloinen - vai olisiko tekstinsä hänen oloisiaan... Meillä oli opintoihin kuuluen yksi hänen vetämänsä juttu, ja ihastuin kovin hänen tapaansa katsoa maailmaa. En olekaan tätä kirjaa lukenut, täytyy lainata kirjastosta, kiitos muistutuksesta!

  Onnea hääpäivälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mymskä, hei pitkästä aikaa. Kivaa, kun olet ainakin joskus täällä. Minäkin pidän Petri Tammisen tekstistä nyt kirjan luettuani. Hankin taatusti lisää hänen tuotantoaan. Mukavaa kesää!

   Poista
 2. Eipä ole Petri Tamminen minullekaan tuttu kirjailija, mutta täytyypä jossakin vaiheessa tutustua. Kiitos ja kiva kun kerrot lukemistasi kirjoista! Hääpäivä! Kuinka mones se olisi nyt ollut? Meillä olisi tulevan syyskuun 4. päivä 47. hääpäivä. No, me kuitenkin täällä jatkamme omaa elämäämme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa,Marjatta,tutustua Petri Tammisen kirjoihin! Vaikka kuinka mones kysymäsi päivä!! Totta: me jatkamme. Hyvää viikonloppua.

   Poista