20. tammikuuta 2016

TYYTYMÄTTÖMYYTTÄ ELISAAN

Edellisen tekstini nappasin pois. Siinä ei mielestäni ollut asiaa senkään vertaa kuin yleensä, jos nyt on tässäkään. Yhden kiukulla maustetun purkauksen tähän työnnän ja se alkaa nyt. Koskee Elisa-nimistä laitosta. Rullauduin täkäläisessä toimipisteessä aivan kyllästymiseen asti useamman kerran ja luulin asian selvinneen, kuten virkailija lupasi ja vannoi. No ei tietenkään.

Elisa pani Elisa Viihteestä lähettäen laskun palvelusta, jota en saanut, en käyttänyt. Kun sen olin aikoinaan tilannut, ryhdyin odottelemaan luvattua asentajaa, joka olisi Elisasta kotiin tuomani digiboxin asentanut ja laittanut kaiken katseltavaan kuntoon televisiossa. Ei tullut. Soitin. Ilmoitettiin, ettei semmoista asennuspalvelua Elisassa ole (?). Vein digiboxin takaisin Elisaan ja purin sopimuksen. Virkailija lupasi auliisti järjestää kaiken eli ei laskua, koska ei palvelua. Sain laskun! Soitin. Nyt sanottiin, että lasku hyvitetään, ei tarvitse maksaa. Saas nähdä.

Olen iloinen, ettei ehkä tarvitse lähteä rullaamaan Elisaan tässä pakkasessa, joka näillä kulmilla on viisitoista astetta, vaan sain asian lopultakin ja ilmeisesti hoidettua puhelimitse. Nykyisin sekin on työn ja tuskan takana. Joutuu puhelimessa odottamaan ja kuuntelemaan musiikkia pitkiä toveja automaatin aina välillä ilmoittaessa "vastaamme puheluusi mahdollisimman pian". On myös laitoksia, jonne pitää hiki hatussa näpytellä omaan puhelimeen numeroita selvittääkseen mitä asia koskee. Sitten odotellaan. Odotellaan loputtomiin. Ennen vanhaan sulka....  kynä- ja paperiaikaan hoituivat asiat nopeasti joko paikan päällä tai nykyistä näppärämmin puhelimitse. Tänä aikana ei enää.

Päivittäin olen ahkeroinut kotona, mutta parvekkeeseen ja siellä oleviin ja kellariin meneviin tavaroihin en ole kajonnut. Patteritkin ovat lämpimiä. Huolto kävi  eilen aamulla ja soittamatta, kun "Sonerassa ei kenttää", Olin siis aamukuntoinen vastaherännyt, mutta toki päästin sisälle, että saan lämpöä. Nyt sitä piisaa. Tämä huollon edustaja ihmetteli, mitä edellinen huoltomies oli tehnyt, kun "neula termostaatissa edelleen jumittunut". Kielii vähän tämän ajan sinne päin-tekemisestä. Onhan tähän totuttu.

L ja A lähtevät kuumaan Afrikkaan, vaikka syksy siellä tulossa. Taatusti lämpimämpää kuin meillä nyt. Onnelliset!

2 kommenttia:

  1. Moi. Minulle kävi niin, että hain miehelleni elisan viihdepalvelun. Kuinkas ollakkaan, Elisalla ei ollut edes yhteyksiä koko Pitäjänmäkeen tai ainakin siinä missä hän asui.Ihmettelin Elisalle, että oli ylipäätään myyneet palvelun- Dna oli miinoittanut alueen. Selvisimme tai hän sateellittilautasella ja eteläparvekkella. T. Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanna, tekeville sattuu virheitä. Joskus harmittaa ja sitten pitää jurputtaa. Kuten minä.

      Poista