18. tammikuuta 2016

TUOKSUKYNTTILÖIDEN KIROT

Tuoksukynttilät saattavat aiheuttaa syöpää, kertoo tutkimus Ainakin ne aiheuttavat minulle päänsärkyä. En koskaan osta, mutta joskus saan ja siinä onkin sitten tenkkapoo, miten pääsen siitä loukkaamatta ketään eroon. Olen pitänyt visusti paketissa jonkun aikaa ja sitten heivannut roskikseen. Äiti opetti, ettei lahjaa  saa antaa pois tai muuten yrittää päästä eroon. Näin on kuitenkin ollut tehtävä vuosien varrella. Päänsärkyä en siedä edes kohteliaisuussyistä. Toinen säryn aiheuttaja on liian voimakas parfyymin tuoksu. Minusta hajuvesi pitää vain aavistaa, sen tuoksu vienona leijailla. Ei niin, että siitä jää jälkeen päiviksi voimakas haju paikkaan, jossa hajuvettä käyttävä on käynyt. Vaikka parfyymi olisi merkkituote ja kallis, liian vahvana sen tuoksu vaikuttaa halvalta.

Eilen taas ahkeroitsin. Sain paikoilleen jotain pientä ja vähän suurempaakin. Kun sulloo, niin mahtuu. Kunhan lämpenee, pääsen parvekkeen kimppuun. Pitää käydä katsastamassa kanakoppi kylmävarastossa, viedä sinne tällä hetkellä tarpeetonta tavaraa, joka ei häiriinny pakkasesta tulevina talvina. Minullahan on tarkoitus jäädä tänne kaikesta huolimatta asumaan. Öisin kyllä näen päiväunia, että kotini on jossain muualla ja minä sen mukana. Ja että ulos mennessä tuoksuu meri, lokit kirkuvat ja rantavedessä on sorsayhdyskunta ainakin kesällä. Enkä  käytä rollaattoria ja minulla on yhä puoliso vierelläni.

Olisi taas lähdettävä pankkiin. Minulla on sopimus e-laskuista ja nyt pankki on siirtänyt erään liikeyrityksen laskun lähettämisen niin, että se ilmaantuu sähköpostiini ollen sieltä kaivettavissa ja maksuun pantavaksi. Samaisen pankin ja liikeyrityksen kanssa on kauan ollut sopimus e-laskusta, joka maksetaan automaattisesti tililtäni. Yritin saada järkevää selitystä puhelimitse, mutta pankin asiakaspalvelu vaatii henkilökohtaista käyntiä, Eikä siinä auta näemmä ei pakkanen eikä vaivainen kulku apuvälineen kanssa. Panen tänään kovan kovaa vastaan jälleen puhelimessa ja vaadin maksuasian saattamista entiseen malliin.

2 kommenttia:

  1. Minä en myöskään ole koskaan halunnut ostaa tuoksukynttilöitä. En oikein ymmärrä, miksi kynttilöiden pitäisi tuoksua. Lahjaksi saamani olen vaivihkaa vienyt SPR:n tai jonkun muun kierrätysmyymälään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjatta, kivaa, kun olemme tuoksukynttilöistä samaa mieltä. Jos kotiin laittaa kaiken sen tuoksun, mitä tarjolla on (pyykkisaippua, tuoksut huoneilmaan, kynttilähajut, omat parfyymit jne, niin kyllä tuoksuu. Minä tykkään puhtaista ja aidoista tuoksuista, vaikka hajuvettä käytänkin. Mukavaa viikkoa.

      Poista