24. tammikuuta 2016

ROSKAT JA ROLLAATTORI

Naapurit ovat nähneet minun vain joko roskikseen menossa tai sieltä tulossa rollaattoria lykkien. On ehdotettu, että alkaisin pitää rollaattoria ensimmäisen kerroksen varastossa. Luulevat apuvälinettä vain roskien kuljetusta varten. Parille olen jo selittänyt tarvitsevani sitä kotona sekä ulkona ja se on tuikitarpeellinen liikkumisessani. Noin sitä muut erehtyvät, kun en ulospäin näytä varsin vaivaiselta.

Viikko jälleen takanapäin. Alkavalla terästäydyn, on mentävä muuallekin kuin roskikselle. Olenkin taas muutaman päivän ollut laiskana, lukenut, puuhastellut läppärillä ja katsellut televisiota. Eilen paistoin pannukakun ja veivasin hernekeittopurkin auki. Soppa maistui ilman meiramiakin.

Anders Ramsay on siirtynyt Pariisista Caprille, Sorrentoon ja Napoliin. Missään niistä en ole ollut. Italiani on jäänyt aina Toscanaan. Ramsayn ollessa Caprilla, siellä ei vielä näkynyt Axel Munthen huvilaa. Se tuli myöhemmin joskus 1875. Maisemat kiehtoivat molempia herroja yhtälailla ja rakkaus saareen syttyi. Ja kumpikin kertoo tunteestaan kirjassaan. Mikä siinä Caprissa oikein on, kun kaikki siitä hehkuttaa?

Sataa lunta ja lauhtuu kuulemma edelleen. USAn lumimyräkän seurauksia tälläkin puolella Atlanttia. On se vähän metkaa, kun siellä päin ollaan aina kaaoksessa, kun sataa lunta.  USAn presidentinkin autosaattue joutunut tiellä seisoskelemaan tuntitolkulla maan peityttyä parin sentin lumikerrokseen. Pitäisikö viedä hiukan know how´ta meiltä sinne päin? Me aina selviydymme, vaikka lunta kertyy kymmeniä senttimetrejä.

Nyt sunnuntain viettoon. Hiusten pesua ja sen sellaista. Hyvää alkavaa viikkoa  meille kaikille.

  8 kommenttia:

 1. Kiitos, mukavaa viikkoa sinulleki. Meiramia hernekeittoon, pitääpä kokeilla. Purkista keitto on nopeasti valmista ja mielestäni varsin kelvollista. Kivikylän keitto on parasta, maistuu palvatulle lihalle. Mutta meiramia kokeilen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvikki, hei. Kivikylä? Katsoin netistä ja se on jossain Lapissa. Lieneekö saatavilla näin kaukana? Minä vaan sitä Jalostajaa.

   Poista
  2. Kiviktlän palvaamin nakit ovat varmaan maailman parhaita. Niitä ainakin saa pääkaupunkiseudulta, joten uskon, että keittoakin. Nakit on vakuumipakkauksessa. Kysyvä ei tieltä eksy, joten kysäisepä kaupasta 😃

   Poista
  3. Talvikki, joku Kivikylä pohjoisessa, sen kertoi netti, mutta tämä "meidän" Kivikylä etelässä. Kun haukan katsein vaelsin tänään isossa ruokakaupassa, löytyi lopulta tämä eteläinen Kivikylä makkarahyllystä. Ostin kuitenkin heidän bratwurstejaan. En ollut aiemmin ikinä edes kuullut Kivikylästä, en Lapin enkä Huittisten. Nyt tiedän. Kiitos vinkistä. Aina viisastuu ja makkarakuva avartuu.

   Poista
 2. Hei! Kivikylän palvaamo on Huittisissa (Satakunnassa).Tuotteet minunkin mielestäni erittäin maukkaita.T.Sirpa

  VastaaPoista
 3. Sirpa, nyt selvisi minullekin, että ei Lapissa. Joku Kivikylä on Lapissakin, katsoin netistä. Kivikylä-nimi sopii minusta paremmin Lappiin.

  VastaaPoista
 4. Niin Se pääpaikka on Lapissa, joka on myös Satakunnassa. Ennen puhuttiin Rauman Lapista, mutta nyt on lappikin jo osa Raumaa. Palvaamo laajeni aikanaan Huittisiin. Hullu mies Huittisista syö enemmän kuin tienaa, joten sinne kannatti varmaan muuttaa!!;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvikki. Minä kun luulin kokoajan sen olevan Lapin Lapissa, enkä Rauman Lapissa.

   Poista