31. toukokuuta 2015

KESÄ ALKAA

Viimeistä viedään toukokuussa. Huomenna mittumaarikuu. Toivuskelen viikostani ja jo eilen otin aika looteristi elämän. No, aamulla kone pyykkäsi koneellisen ja tavanomaiset kuviot toki suoritin. Niistä ei voi laistaa, vaikka mitenkä laiskottaisi. Kehuinhan minä keskustelutilaisuudessa jaksamistani ja sanoin vielä pitäväni omaishoitotyöstäni. Enkä valehdellut.

Olen soitellut ja kiittänyt saamistani onnittelukorteista. Vaikeinta oli S:n kanssa. Hänen sairautensa etenee, puheesta ei saa enää juurikaan selvää, eikä siinä vähässä ollut tolkkua. Yksin asuu, ei käy ulkona, tuodaanko ruoka, se ei minulle selvinnyt. Tytär asuu toisessa kaupungissa. Käy harvoin. En jaksanut kovin kauaa puhelimessa puhua, mutta lupasin taas soitella joskus. Ennen me olimme parhaat ystävykset, jaoimme ilot ja surut...

Ystäväni H on palautunut Turkista. Syyskuussa lähtee takaisin. Viime vuonna meiltä jäi tapaamatta. Mitenkähän tänä vuonna?  Ainakin siitä puhuimme. Niin monen ystäväni kanssa olen nykyisin vain puhelinkontaktissa, fyysisesti en ole juuri ketään tavannut. Paitsi tietysti ne ihmiset, joita kehtaan pyytää puolisoa vahtimaan. Odotan kiihkeästi palvelusetelin voimaan astumista. Elämä tuntuisi himpun verran normaalimmalta.

Hallitus on Suomessa koottu, nimet julkaistu. Menee taas aikaa, kunnes kasvot käyvät tutuiksi. vanhoja konkareita ei siellä nähdä, uudet tuulet puhaltavat. Entiset painelevat nyt kansanedustajien tapaan eduskunnan istunnoissa P-painiketta ja nousevat seisomaan halutessaan tehdä kysymyksen ministerille.

Hyvää toukokuun viimeistä meille kaikille.2 kommenttia:

 1. Kiireellinen viikko Sinulla! Ehkä se on välillä hyväksikin. =)
  Minusta tuntuu, että tietyt "ystävät" kaikkoavat liikuntakyvyn myötä. Toukokuussa olen tavannut vain Belgan enkä ole ääneen keskustellutkaan kenenkään muun kanssa. Joskus on pakko puhua kissalle, ettei ääni kokonaan häviä. :P
  Toivottavasti saat palvelusetelit pian ja pääset edes hiukan vapaalle - tosin se usein lienee asioiden hoitamista. Mutta silti. :)
  Hallitus *voi huokaus*. Eipä taas naurata, kun lukee säästöistä ja leikkauksista.
  Mukavaa kesän alkua teille molemmille. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polgara, hei. Viikko oli ihan kiva vaihteeksi kaikilla ohjelmillaan. Joka viikko en viitsisi.

   Palveluseteli on semmoinen, että 18 t/kk ja yleensä kuulemma jaetaan kolmeen osaan eli 6 tuntia kerrallaan. Siinä jo ehtii asiat ja huvit.

   Älä anna ystävien kaikota. Minä huomasin sen olevan huonon asian ja nyt pidän kynsin hampain kiinni.

   En ole lukenut näitä säästöjä ja leikkauksia. Tulee vain paha mieli. Otan vastaan, kun hollille osuu, muuta ei voi.

   Myös Sinulle ja Belgalle sekä kissalle myös kaikinpuolista mukavaa kesän alkua ja loppuakin.

   Poista