28. toukokuuta 2015

SORMENJÄLJET REKISTERÖITY

Nyt ovat kahden etusormeni jäljet tallennettu ja kiinni jään, jos perään kuulutetaan. Kerroin puolisolle meneväni poliisilaitokselle, niin tämä kysyi "miksi sua kuulustellaan, oleksä tehnyt jotakin?" Homma sujui varsin sutjakkaasti ja nopeasti. Moni oli jonotusnumerolla, olivat ennen minua ja jälkeheni jäivät. Hyvä systeemi ajanvaraus. Passi on valmis viikon kuluttua R-kioskilla, mutta en juuri silloin pääse. Pitävät kaksi viikkoa.

Pasilasta menin Stockmannin Expertiin ja ostin tuulettimen. Naurettavan halpa. Myyjäkin sanoi, että kehtaako hintaa edes sanoa. Kehtasi kuitenkin ja minä maksoin. Expertin avajaistarjoushinta. Kokosikin vielä, kun pyysin. Olen huono niissä asioissa, vaikka kuulemma ohjeet olisivat olleet käyttöohjeissa. Nyt se jo päivällä tuuletti makuuhuonetta, kun kesä pyrki väellä ja voimalla ikkunasta sisälle.

Herkusta ostin hedelmiä, kirsikoita jne ja apteekista puolisolle lääkkeitä. Sitten olikin rollaattori jälleen kerran täyteen pakattu. Ihmisiä ja liikenteessä ruuhkaa. Mistä niitä  kaikkia riittää? Oli sortsikansaa ja paitaressua, mutta aremmilla vielä paksumpaa päällä. Muotinukeilla Stockmannilla ylioppilaslakit päässä. Turistit tungeksivat kaduilla ja Espan puiston nurmikot houkuttivat istuksimaan jo rohkeimpia. Pronssinen Runeberg katseli vakaana menoa ja meininkiä naula päässään. Suomi-neitoa jalustassa paleli, kun oli vetänyt ylleen karhuntaljan. No, ei tämä hellettä vielä tiedäkään. Maailmanpyörä pyöri verkkaiseen tahtiin ja Kauppatorilla kävi jo kunnon kuhina.

Hörpiskelen tässä aamumaitokahviani. Puoliso lääkitty ja ruokittu, ikkunasta tulvii auringonpaiste ja huoltomiehen lakaisun ääni. Alan valmistautua kampaajalle menoon ja vastaanottamaan tuuraajan. Eilen vahteina  kaksi ihmistä ja yksi koira. Puoliso nukkui koko ajan välillä kylkeä vain käänsi. Tämä ja huominen päivä vielä siis ohjelmoitu toimintaan, mutta lauantaina jo hellittää. Viikko on vihdoinkin pulkassa.
2 kommenttia:

 1. Meillä oli puolison kanssa viikko sitten treffit Mantan patsaan luonna ja ihmettelin, että mistä oli kaikki ne ihmiset ilmestyneet. Liikkeellä oli ilmeisen paljon luokkaretkeläisiä sekä turisteja.

  Satuinmme näkemään presidentin linnan vahdinvaihdon, joka oli ensimmäinen kerta elämässäni :)

  Oikein hyvää viikonloppua teille molemmille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. CurryKaneli. Tämmöistähän meillä Stadissa on, ihmistunkua. Kesäautotkin liikenteessä ja kaikki juuri pyörimässä Mantan ympärillä.

   Samoin mukavaa viikonloppua Sinulle ja puolisollesi.

   Poista