7. toukokuuta 2015

SAMPPANJAA NOJATUOLISSA

Ette ikinä arvaa, missä olen tänään ollut. Sain maailman ihanimmalta tuuraajalta yhden tunnin lisäaikaa ja niinhän käytin sen ajan itseni hemmotteluun. Ensin menin Stockmannilla kanta-asiakkaiden First Loungeen espressolle. Sitten pasteerailin vähän siellä sun täällä ja näin semmoisia osastoja, joissa en vuosiin ole ollut. Tämän seikkailun jälkeen ajoin hissillä kahdeksanteen ja menin Champagne Bariin. Join lasillisen samppanjaa ja söin leivän kera katkarapusalaattia sekä ilmakuivattua kinkkua ja melonia. Olinhan kuin hieno leidi ainakin pehmeässä nojatuolissani. Nautin koko sydämelläni ja tunsin veren kiertävän iloisesti suonistossa. No, ja ruokaakin piti hankkia, että ei kun Herkkuun. Kotona odotti tuuraajan hyvässä huomassa nälkäinen puoliso. Lounasaika.

Nyt tiedän enemmän omaishoitajien vapaista kuukaudessa. Omaishoitosopimuksen perusteella olen ilmeisesti oikeutettu kahdeksaantoista vapaatuntiin kuukaudessa. Aloitan viidellä kuitenkin. Katsotaan, miten alkaa mennä. Varmuuden saan tietää, kun sosiaalitoimistosta soitetaan ja kerrotaan, miten asiassa edetään. Omaishoitosopimushan minulla tietysti on, ollut jo 11 vuotta. Ajatelkaas nyt, puoliso turvassa kotona ja minä pääsen kaupungille pidemmäksi aikaa kuin kahdeksi tunniksi. Voi pojat!

Hirmuinen sumu aamulla. Vein roskat ja tuskin eteeni näin. Laivat huutelivat merellä sumutorvillaan. Harakkapari lenteli siipituntumalla, kaikki oli epätodellisen kummallista. Meri oli kuin hävinnyt jonnekin. Puuttui vain, että aavelaiva Lentävä hollantilainen olisi ilmestynyt sumusta. Iltapäivällä sumu oli hälvennyt ja näin maailman taas kirkkaana Stockmannilta palattuani.

11 kommenttia:

 1. Olen niin iloinen puolestasi. Olet ansainnut oman hemmottelusi, olet sen arvoinen jokaisen sekunnin osalta.

  VastaaPoista
 2. Ihan oikealla tavalla vietit ekstratunnin. Hyvä sinä! Oikein hyvä on myöskin se, että saat lisättyä vapaatuntien lukumäärää niin, että aikaa jää vähän muuhunkin kuin vain pakollisten asioiden hoitamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastasin jo yhden kerran. Hävisi jonnekin Mutta tässä uusi yritys ja ihan alusta asti. Siis:
   Marjatta, olen samaa mieltä, että hyvin vietin tänään ylimääräisen ajan. Enkä edes kadu. Tulen nauttimaan uudesta vapaasta, kunhan pääsen niin pitkälle.

   Poista
 3. Eikös omaishoitajalle kuulu lakisääteisesti kaksi vapaapäivää kuukaudessa vai ovatko nämä vapaatunnit vielä niiden lisäksi? Mutta hienoa, että sinulla on enemmän aikaa. Eihän kahdessa tunnissa ehdi tehdä oikein mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. CurryKaneli, omaishoitajalle kuuluu peräti kolme vapaapäivää kuukaudessa, mutta luulen näiden 18 tunnin olevan vielä niiden lisäksi, kun on omaishoitosopimus. Jotain tekemistä ymmärrykseni mukaan palveluseteleitten kanssa. Tämä on kuulemma uutta. Voi olla myös niin, että niistä kolmesta päivästä nipistetään tämä 18 tuntia. Vielä en siitä tiedä. Sos.tsto ei itsekään oikein vielä tiennyt.

   Poista
  2. Vielä CurryKanreli, ne kolme kuukauden vapaapäivää on tarkoitettu intervallihoitoon ja olen niitä käyttänyt silloin tällöin, mutta uutta tässä on se, että tullaan kotiin hoidokin luo, josta olen vuosikaudet jo vaahdonnutkin, että miksi ei kunnalla tämmöistä ole.

   Poista
  3. Ei mitään. :) se on kyllä hienoa, jos saat ne 18 tuntia vielä lisää. Joskus on hankalampaa viedä hoidettava hoitoon ja sitten tuoda kotiin. Ne intervallipaikat kun on varattava ymmärtääkseni melko aikaisessa vaiheessa ja kyllä niitä hoidettavia asioita tulee useammin kuin kerran kuukaudessa.

   Poista
 4. Oih, tosi hienoa, että pääsit hiukan hemmottelemaan itseäsi ja teit arjesta juhlaa! =)

  VastaaPoista
 5. Näin oli, Polgara, että meikätyttö pani ranttaliksi samppanjalasin kanssa. Häpeä sanoa, mutta nautin hillittömästi.

  VastaaPoista