18. toukokuuta 2015

MAANANTAIJUTTU

Tänäinen suihkutuspäivä ei paras mahdollinen. Vaipanvaihto ei sujunut alkuunkaan. Muovinen nostoliina valutti vettä eteisen lattialle kuin kraanasta ja pesijä kutsui sitä "vain muutamaksi tipaksi". Tavaroita, joita otettiin käyttöön, ei pantu takaisin paikoilleen. Ainoa, mikä sujui, oli puolison oleminen nosturissa. Toinen pesijä ollut meillä pari kertaa aiemminkin, eikä saanut sympatiaani silloinkaan. Nyt ja silloin hänellä oli moninkertainen kommentti "onpa täällä ahdasta" tarkoittaen, että meidän makuuhuoneemme ei ole koripallokentän kokoinen, jossa olisi hyvä nosturia liikutella. Kotonamme kun tuppaa olemaan huonekaluja ja makuuhuoneessa on paljolti hoitotarvikkeita pöytineen. Mistä näitä työntekijöitä oikein kaivetaan esille?  Onko joku reservi jossain, jonne soitetaan " hei, olisi nyt yks keikka, tuletko?"

C soitti ja antoi seikkaperäisen ohjelmatiedon tästä viikostaan, joka on "niin kiireinen, että älä soita". Ihmettelin, että oliko meillä ollut sopimus soittamisestani. Ei ollut. En viitsinyt mainita, että minulla se vasta kiireinen ensi viikko on. Viitenä päivänä ohjelmaa, joka kulminoituu perjantaiseen fokuskeskusteluun omaishoitajuudesta. Sivuan tämänpäiväisiä pesutapahtumia, joita märehdin vieläkin.

Syntymäpäivää en vietä ja tämän ilmoitin C:lle. Oli jo ehtinyt ostaa kortin. Saako lähettää? Toki, jos on pakko. On. Inhoan vuosien lisääntymisessä olla huomion kohteena. Mikäs ilo se on, kun - kuten eräs ystäväni sanoo- viimeinen myyntipäivä on mennyt, mutta hetken voi vielä käyttää? Ei mikään. Italiasta tulee aina hyvissä ajoin muistutus ikääntymisestä. Tuli jo. Kuvapuolella kaksi nuorta naista ja toisella kukkaseppele päässä. Pitää muistaa kiittää.

Katselin illalla Stephen Fryn toisen osan homofobiasta maailmalla. En ymmärrä tämmöistä kohua homoseksuaaleista. Heitä ihan oikeasti pelätään. Se tarttuu ja pikkulapsia mennään kuulemma provosoimaan lastenkoteihin, pitää tappaa kaikki homoseksuaalit ja näinhän tapahtuu jo joissakin maissa. Herttinen. Kerroin C:lle katsovani Fryn ohjelman, niin eikös rouva heti ulvahtanut "tiedäksä, että se on HOMO?". Minulla on toinenkin ystävä, joka aina mainitsee kesken kaiken seksuaalisen suuntautuneisuuden ihmisestä. Ihan kuin sillä olisi jotain tekemistä keskustelumme aiheen kanssa. Ei niin mitään. On alkanut nämä ilmoitukset ärsyttää ja nytkin läksytin C:tä oikein kunnolla.

Muuta uutisten lisäksi en katsonutkaan. Menen kohta sänkyyn Rauli Virtasen kanssa ja kuuntelen hänen tarinointiaan maailman maista, joissa jokikisessä on ollut.2 kommenttia:

  1. Pesijä muistuttaa erästä fysterppaa, joka kotikäynnillä jaksoi arvostella ahtautta ja epäkäytännöllisiä huonekaluja ym. Ei auttanut, että sanoin meidän tottuneen tiettyyn järjestykseen, joka oli optimoitu meidän tarpeisiimme - mitä siitä, että huonekalut olivat (ja ovat edelleen) vähän kulahtaneita. Joskus tuntui, että arvostelu johtui ihan muusta... :(
    Vanheneminen alkaa tuntua jo työltä, tässä iässä. ;)
    Tuo dokkari on listalla eli katson myöhemmin. Nyt tuntuu, että tulisi vain vielä huonommalle tuulelle *intensiivistä myötäelämistä*. Fry on loistava, btw! =)

    VastaaPoista
  2. Polgara. Minä puolestani pesijälle sanoin, ettei meillä enempiä muutoksia tehdä, jotka jo tehdyt ovat. Nosturi mahtuu aivan hyvin, kun sitä taiten ja huolella liikuttaa. Meidän kotonamme ollaan tämän kodin ehdoilla ja sillä siisti. Myönnän, että antipatiani tätä pesijää kohtaan näkyy käytöksessäni ja sananvalintani voivat olla epäkorrekteja. Olen yhä kiukkuinen.

    VastaaPoista