9. toukokuuta 2015

RAHASÄÄNNÖSTELYÄ PANKISSA

Eilen korvalääkärin jälkitarkastus, josta tuli ensimmäisen käynnin toisinto, kun rumpukalvon taakse oli taas kehittynyt ainetta, joka ei sinne kuulu. Otettiin pois. Tämän käynnin jälkitarkastus kesäkuussa. Mutta lääkäri on niin miellyttävä, että ilokseen siellä käy näissä jälkitarkastuksissa.

Kotona oli puolisoa vahtimassa kaksi ihmistä ja yksi koira. Vahdittava ei tiennyt mitään, vaan nukkui koko ajan.  Meidän piti juoda kahvia, mutta loppujen lopuksi kenellekään ei oikein maistunutkaan. Koiralta ei edes kysytty. Sillä on juoksuaika ja sievät housut jalassa. Muistui mieleen omat koirat, joilla narttukoirina oli myös näitä aikoja.

Ensi viikolla on hiljaisempaa eli ei muuta ohjelmaa  kuin pesijät ja tuuraaja. Helatorstaitakin vietetään. Kristillinen juhla, 40 päivää pääsiäisestä. Sitten alkaakin juhannuksen odotus ja kesä hehkeimmillään, valkeat koivunrungot, kokot, ja valoisat yöt. Leffojakin tehty aiheesta. On se vaan niin nättiä täällä Suomessa. Joku ranskalainen on joskus ollut tyytymätön meidän valoisuuteen, ei voi nukkua eikä juuri muutakaan, kun koko ajan paistaa.

Käteisen saaminen pankista on hankalaa. Ystäväni, jolla oikeus tiliini, yritti nostaa tililtäni, mutta kas mokomaa, pankissa onkin ensinnäkin maksimimäärä, jonka saa ja toiseksi vielä tietty kellonaika, jolloin ylipäätään antavat käteistä. Oma pankki, jota käytän, ei kuulu tämmöisten kummallisten sääntöjen alaisuuteen, mutta minä en pääse nyt saamaan tililtä mitään, kun ei ole henkilöllisyystodistusta, ennen kuin saan uuden passin, joka on vielä valmisteluvaiheessa. Niinpä kuvittelin näppäränä naisena saavani tällä lailla käteistä. Käteistä kun käytän. Korttia vilautan äärimmäisessä pakossa.Minkä ihmeen takia on ruvettu säännöstelemään? Onhan kysymys kuitenkin omista rahoistani. Ja jos tallettaa omalle tililleen ehtaa rahaa, kyselee kuulemma pankkivirkailija, mistä rahat ovat peräisin? Onneksi ja ennen kaikkea pankin onneksi, en ole henkilökohtaisesti tämmöisen riepotuksen kohteeksi joutunut, sillä jos olisin, näyttäisin heti, mistä kana pissii. No, kaikkihan me tiedämme, ettei kana ihan varsinaisesti pissi mistään, mutta se on jo  toinen juttu, eikä kuulu tähän. Ennen sai pankista rahaa pankin aukioloaikoina, eivätkä pankkineidit kuulustelleet. Se oli sitä hyvää vanhaa aikaa, jolloin ei meitä kontrolloitu nykyiseen tapaan.

2 kommenttia:

  1. Pankit ovat todellakin muuttuneet. Tuttava yritti avata tiliä ja oli kertoman mukaan erittäin hankalaa (uudet pienasiakkaat eivät kelpaa?). Itse suosin myös useimmiten käteistä, jonka nostan (tai Belga nostaa) kortilla - tämäkään ei liene kovin hyvä tapa. ;) Osa kaupoista ja palveluntuottajista ei edes halua käteistä, ainoastaan kortti käy maksuvälineenä! *mihin me olemmekaan menossa*

    VastaaPoista
  2. Polgara, mitenkäs työssäkäyvän palkanmaksu, jos ei saa tiliä pankissa? Enää ei palkkaa saa kirjekuoressa.

    Maailma teknistyy kammottavalla vauhdilla, saloseutujen ukot ja akat ovat pulassa, kun nurkassa ei ole tietokonetta. Vauhdissa olisi pysyttävä mukana, muuten putoaa.

    VastaaPoista