20. toukokuuta 2015

AKUSTIA EI ENÄÄ OLE

Katselin eilen Niskavuoren Hetan kyynelten sumentamin silmin. Kuinkahan monta kertaa olen sen nähnyt ja yhtä monta kertaa itkenyt? Joitakin elokuvia ei jaksa edes toistamiseen katsella, mutta Niskavuoria jaksaa. Vaikka osaa jopa repliikit, muistaa juonen pienimpiäkin yksityiskohtia myöten, ei kyllästy. Surullista on se, että Niskavuoren Hetan kaikki näyttelijät ovat jo poistuneet luotamme.  Heitä ei enää ole. Poissa, kuten Akusti, Niskavuoren renkipoika.

Jaahas, Suomi ei siis pärjännyt euroviisulaulamaan finaaliin. Katselin siihen asti karsinnat, kunnes suomalaiset tulivat lavalle ja sitten aivan lopun, kuka pääsi ja kuka putosi. Suomi teki tämän jälkimmäisen tempun. Kyllä se oli Pertti Kurikan nimipäivät-punkyhtyeeltä aikamoista huutamista koko kappale. Etten sanoisi karjumista. Hattua kuitenkin nostan esiintyjille, mutta ei kun ei. Mukana oli viime vuoden voittaja Conchita Wurst yhtä häkellyttävän näköisenä kuin aiemminkin. Sitten menin nukkumaan ja tuskin lauantaina vaivaudun finaalia katsomaan.

Meillä loppui veden tulo kello yhdeksän aamulla. Olen varustautunut sangollisilla. Sitä aina tarvitsee, mitä ei ole. Ainakin minulla käy niin. Huomasin ilmoituksen roskia viedessäni. Oli asukkaiden onneksi pantu näkyvälle paikalle eikä kaukaiselle ilmoitustaululle, jonka antimia kukaan ei käy lukemassa. Kraana päästää taas vettä iltapäivällä, hurraa.

Vanhaa ruokaa voi syödä merkityn viimeisen päivämäärän jälkeenkin, vakuutetaan Helsingin Sanomissa. Ennen muinoin ei tämmöisiä merkintöjä ollut. Kotona tutkittiin ruuan kelpoisuus maistamalla ja haistamalla ja jos kaikki hyvin, ei kun valmistamaan. Minä ainakin panen kahviin maitoa, vaikka päiväys on mennyt, jos se ei ole hapantunut. Näin teen monen muunkin ruokatuotteen kohdalla, enkä ole kuollut. En tosin kahviin pane. Maalaisjärki vaan käteen. Heitämme turhan paljon kelpoa ruokaa roskiin.

5 kommenttia:

 1. Mäkin olen joskus miettinyt, että miten sitä ennen selvittiin, kun ei ollut noita päivämäärä merkintöjä. Kyllä mä maistelen ja haistelen. Nykyisin jääkaapit pitävät kyllä tuotteet tarpeeksi kylmässä ilman, että heti pilaantuvat. Katosin sivusilmällä niitä euroviisuja, mutta tuskin ehkä jaksan lauauntaina finaalia katsoa, kun en ole mikään iso fani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. CurryKaneli, tiedän erään ystäväni, joka vaanii jääkaappitavaroitaan ja heittää heti pois, jos päiväys on eilinen. Mitä tuhlausta! Ja puolet maailman väestöstä näkee nälkää. Siitä toisesta puolesta osa mässäilee itsensä ylipainoiseksi Stadin Friidu mukaan lukien.

   Poista
 2. Joitakin elokuvia sitä vain jaksaa katsella! :) V. piti *minua enemmän* vanhoista kotimaisista elokuvista ja katselimme arki-iltapäivisin usein maratonina kaikenlaista...
  En ymmärrä tuota päivämääriin sokeasti tuijottamista. Toki ne on tarkistettava, jos on jotain helposti pilaantuvaa... Kun kerran viikossa saa jotain muonaa, on maito usein muutaman pvän vanhaa, kananmunia voi käyttää monta viikkoa päiväyksen jälkeen ja jugurttia, rahkaa, piimää, muita hapanmaitotuotteita voi hyvin säilyttää jokusen päivän (varsinkin avaamattomina) jääkaapissa. Samoin metwursti ja juusto säilyvät hyvin. Kannatan myös haistelua, maistelua ja esim. hapanta kermaa voisi käyttää vaikka mihin. Jos nyt joskus sattuisi olemaan sitä kermaa, :) Eilen päivityksessä mainitsin siitä, että meillä ei mene jätteisiin juuri mitään. Johtuu myös siitä, että jos malttaa vähän suunnitella ostoksia ja tekee mahd. paljon itse, hävikki *ja suora rahanmeno* on pienempää. No juu, tästä jäkätyksestä tulee mieleen se, että minä taidan olla todella vanhanaikainen. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Kertakaikkiaan Polgaran kanssa samaa mieltä ruuista. Tänään sai silmänurkat kosteiksi Niskavuoren Aarne. Tauno Palo! Ihanista ihanin.

   Poista