1. helmikuuta 2012

PUOLISOUTELIAISUUTTA

"Riitunpäivältä rikka sijaansa hieroo." Näin vanhakansa ja Kustaa Vilkuna tästä Riitan päivästä. Pakkasen lukemat mittarissa samat kuin eilisaamunakin.Kylmää.Mutta minunpa orkideassani on viisi turpean pulleata nuppua.Saas nähdä,jaksaako aukaista kukiksi asti.Ostin kasvin joskus toista vuotta sitten.En hennonnut kukittuaan heittää poiskaan ja nyt se minut aikoo palkita.

Katselin eilen Nelosen presidenttitentin.Puhuttiin puolisoista.Jälleen kerran.Ehdokas Pekka Haaviston puoliso aikoo jatkaa nykyistä ammattiaan kampaaja-parturina,jos Mäntyniemestä tulee uusi koti.Oli saanut luvan Haavistolta,joka katsoo,ettei estettä ole vanhan ammatin harjoittamiseen presidentin puolisona.Ehdokas Sauli Niinistön puoliso puolestaan paneutuu tohtorin väitöskirjan tekemiseen,jos he muuttavat Mäntyniemeen.No,minulla on semmonen kutina,että väitöskirjan laatiminen jatkuu ja tapahtuu Meilahden rauhassa.Ja sama kutina on monella muullakin.

Onkohan milloinkaan aikaisemmin presidenttiehdokkaiden puolisot näin paljon mediaa ja kansaa kiinnostaneet? Nyt on kyselty,mitä tarjottavaa ajattelevat itsenäisyysjuhlapippaloiden pitopöytään? Mikä muuttuu ja miten elämässä? Lähdetäänkö mukaan reissuille edustamaan? Ja niin edelleen loputtomiin. Se,että Pekka Haaviston puoliso leikkailisi ja kampailisi entiseen tapaan asiakkaiden hiuksia,ei taitaisi oikein onnistua,jos aikoo ottaa presidentin puolisona olemisen vakavasti.Kyllä pitää niin kiirusta uudessa roolissa,että parturihommiin ei jää aikaa.Eikä se minusta suoraan sanottuna olisi soveliastakaan.

Tänään ei ole vanhojen kirjojen etsiskelyä kirjahyllyissä.Pitäisi olla arkisempaa askartelua ja se taas tarkoittaa pölyimuroimista,josta pääsin laistamaan viimeksi flunssan takia.Nyt kun ei nenä enää tuhise,niin ei muuta kuin työhön.Kunhan kerkiän.En ole koskaan ollut mikään siivoushullu.Aina hymyillyt niille ystävilleni,jotka putsaavat kotinsa alusta loppuun viikkosiivousten lisäksi kaikiksi suuremmiksi juhlapyhiksi juhannuksesta jouluun ja pääsiäiseen.Silloin ei ole riittänyt pelkkä imurilla huitaisu,vaan koko huusholli pestävä komeroita ja valaisimia myöten.Minäkin pari viikkoa sitten kiipesin tikkaille ja kirkastin eteisen valaisimen lasihelyt.Joku kun on joskus sanonut,että eteinen kertoo ihmisestä eli asunnon haltijasta paljon.Vähän samoin kuin kengät.Kyllähän sitä näkee,että muuten ollaan tiptop,mutta kengät on jätetty oman onnensa nojaan.Kai niitä urheilutossun näköisiäkin voi puhdistaa?

Taidankin tästä nyt vetäytyä imurin kupeeseen saadakseni pölykissat kuriin kun ei ole minkään sortin taikavarpuakaan,jonka heilautuksella tulisivat paikat kuntoon.Ei auta itku markkinoilla.Työn iloa minulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti