3. helmikuuta 2012

ULKONA PYRYTTÄÄ

Aamun avauksena Helena Anhavan "Valoa".

"Pyryttää.
Lunta kuin Tohtori Zivagossa.
Talon kietoo valkea pumpulivälly
uneen upottava.
Unen lumella punainen tulkkuparvi
ja tassunjäljet,
pehmeän tassun jäljet."


Lunta tuli yöllä ja sitä tulee paraikaakin.Ettei vain pääse loppumaan.Puitten oksilla "valkea pumpulivälly".Pakkasta kuutisentoista astetta.Tänään aivan taatusti sisäpäivä.

Mentiin Stockmannille suoraan hammaslääkäristä eilen.Minä onneton kysyin taksinkuljettajalta,joko on äänestetty.Ei olisi pitänyt.Ei halua Niinistöä presidentiksi,mutta äänesti häntä,koska Haavisto on seksuaaliselta suuntaukseltaan väärää lajia,mutta muuten pätevämpi.Armeijan ylipäälliköksi ei myöskään sovi sivari,sanoi ja painoi kaasua turhan voimakkaasti.Kaduin syvästi kysymystäni äänestämisestä.Kuljettaja pärmänttäsi punan kohotessa otsalle lisää,mutta sitten yltyi kehumaan vanhaa kunnon Paavo Väyrystä,joka hänen mielestään olisi ansainnut presidentin pestin.Politiikka etupenkillä laukesi ja päättyi kurvatessamme Stockmannin oven eteen Espalla.Päätin pitää seuraavalla taksikerralla suuni kiinni ja avata sitten vasta,kun maalla on uusi presidentti.Emmekä ennen sitä taksia tarvitsekaan.

Italiasta tuli pitkä kirje ja se huokui iloa ja onnea,kun Italia on päässyt "Pieru-Berlusconista" eroon.Mies kyllä on kuulemma laihdutuskuurilla ja kasvojenkohotuksessa,kun aikoo taas rynniä politiikkaan mukaan ja näin uudella lookilla kalastella italialaisten naisten suosiota.Onko Italiassa asiat nyt paremmin? Kirjeestä päätellen ei aivan.No,maailmassa ei liene yhtäkään poliittista johtavaa henkilöä,johon kaikki olisivat tyytyväisiä.Ei meillä eikä muualla.

Stadin Slangi on vetreä yhdistys.Kutsuja satelee milloin mihinkin tilaisuuteen.Nyt maaliskuussa tekevät retken teatteriravintola Kairoon Kotkaan.Matkalaiset saavat siirtyä 1930-luvun Berliiniin tunnetun Cabaret-musikaalin myötä.Tässä kohtaa huokaan syvästi.Willkommen,Bienvenue,Welcome...

Minulla on ahdistavan syvä aukko sivistyksessä,sillä en ole milloinkaan käynyt Kotkan Kairossa.Kotkassa sen sijaan useastikin.Kerran oli vahvaa yritystä,muta tämä kuuluisa satamakapakka oli suljettu.Olisihan tuo ollut kiinnostavaa tutustua.Ehkä seuraavassa elämässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti