6. helmikuuta 2012

MÄNTYNIEMEN UUDET ASUKKAAT

Remy de Gourmont on sanonut "On oltava sangen älykäs,jottei haaksirikkoutuisi kansan suosioon." Luulen Sauli Niinistön olevan. Minulla on hyvä mieli kuin harakalla maan saatua uudeksi presidentiksi juuri Sauli Niinistön.Politiikan asiantuntijat olivat tyytyväisiä niinikään Niinistön englanninkielen taitoon.Ei tullut käytetyksi "tankero-englantia".Näyttävän presidenttiparin me saamme.Enkä oikeastaan sääli pätkääkään Pekka Haaviston häviötä.Politiikka on tämmöistä,eivät kaikki voi voittaa.Itse Haavisto sanoi jo olevan saavutuksen päästä toiselle kierrokselle ja tämä lienee totta.Hän jätti reippaasti taakseen monen vanhan konkarin.Ehkä kuuden vuoden kuluttua suomalaiset jälleen miettivät,olemmeko valmiit Pekka Haavistolle.Tällä kertaa onnittelut Sauli Niinistölle ja hänen puolisolleen.

Lunta tuprutellut,kuinkas muuten.Aurakin piipahti viikonlopun hiljaiselon jälkeen pihalla.Pakkasta ei kymmentäkään astetta.Tuuli tuivertaa ja viskoo puuterilunta miten mielii.Pysyttelemme sisällä.Huomenna aikeena lähteä liikkumaan.

Hyvä yö takana,kunhan sain ensin unen päästä kiinni vaalituloksen jälkeen.Vielä puoli kahden maissa hiipparoin ylhäällä kun ensin olin yrittänyt nukahtaa.Tein temput.Kuuntelin Rämön kirjaa ja sitten otin nukahtamispillerin.Join jopa teetä kupillisen.Katselin ikkunasta yötä ja pihavalojen päällä olevia lumivaippoja.Illan viimeisetkin jalanjäljet peittyivät satavan lumen alle.Neitseellisen puhdasta.

Avasin television ja katselin sitä hetken.Ian Wrightin matkadokumentti.C ei pidä Wrightista.Mies on kuulemma sivistymätön,epäkohtelias,liian lyhyt jne. No,minustakaan ei ehkä aina niin kovin asiallinen,mutta ulospäinsuuntaunut,iloinen ja erilainen kuin moni muu matkantekijä. C:llä on voimakkaat mielipiteet.Punapeppuiset ja itseään rapsuttavat apinatkaan eivät saa hänen sympatiaansa.Muistuttavat liikaa ihmistä sanoo.Käärmeet panevat ihon kananlihalle.Leijonat eivät liioin yllä tykkäämiskategoriaan.Vaikka toisaalta taas muut kissaeläimet "ovat ihania".C:llä on tekoturkki leopardia. Tämmöisiä mietin odotellessani unen tuloa,joka sitten tulikin lopulta ja hipsin makuuhuoneeseen.Viimeinen selvä ajatukseni oli,että minä hyväksyn sekä Ian Wrightin kuin myös kaikki eläimet,ehkä torakoita lukuunottamatta.

Vielä muutama viikko,niin elämä muuttuu Niinistöjen perheessä.Varsinkin rouva Niinistö,Jenni Haukio,alkaa valmistautua uuteen rooliinsa ja suurennuslasin alla olemiseen kaikissa tekemisissään ja pukeutumisissaan.On toki tottunut jo edustamiseen puolisonsa rinnalla,mutta onhan se toista kuitenkin olla tasavallan presidentin rouvana.Ja mitä tykkää koira Meilahden tuoksuista Mäntyniemen pihapiirissä? Vieläkö leijuu ilmassa kissan hajut? Jokainen Mäntyniemen uusi asukas,koiraa myöten,tuo omat tapansa,tyylinsä ja tottumuksensa.Sillä lailla uusi koti muuntautuu asukkaidensa näköiseksi,viihtyisäksi paikaksi.Goethe on sanonut "Ihmiselle,joka pysyy omana itsenään,on paljon jäänyt."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti