2. helmikuuta 2012

PAKKASTA PITELEE

Olen saanut kutsun Helsingin kaupunginmuseon Enemmän funkista,Reino!-näyttelyn avajaisiin Sofiankatu 4. Näytillä ja kuulolla on näyttelyn avaajan, Matti Kassila, lisäksi Tauno Palon laulamia sävelmiä poikansa Jukka-Pekka Palon esittäminä.Tilaisuus on illalla,jotta en pääse.Taas pikkuisen harmittaa.No,näyttelyyn toki pääsen myöhemmin jonain tuuraajapäivänä piipahtamaan.Onhan se auki aina ensi vuoteen asti.Ehkä ystäväni C lähtee seurakseni.En ole vielä kysynyt.

Puolisolla tänään hammaslääkäri.Sieltä Stockmannille ja sitten vasta kotiin.Menomatka omavastuuta paitsi Kelan kustantamana,mutta Stockalle aivan omakustanteisesti ja sitten taas invakyydillä kaupungin laskuun kotiin.Ja hauska tänne on tullakin.Puursin eilen puhtauden eteen minkä olin päättänytkin.Pölypallerot nurkissa saivat komean lähdön ja pöytien pinnat pääsivät harmaasta tomukerroksesta eroon.On se nyt niin hyvä olla! Lounaaksi meillä oli broileria marokkolaiseen tapaan,joka maullaan ei kylläkään yltänyt lähellekään sitä ateriaa,jonka olemme saaneet nautittavaksemme itse Marokossa.Vai olisiko jo niin tämänkin asian kohdalla,että aika kultaa muistot? Jeevanan hyvää se Tetuán´issa kuitenkin oli. Muut pöytäseurueemme suomalaisjäsenet hiukan vierastivat kastikkeen kanelin makua.Minulle maistui.Olen aina ollut kokeilunhaluinen ja pidän "toisenlaisesta".Ja kanelia oli nytkin.

Yli kaksikymmentä astetta miinusta meillä mittarissa.Siperiasta päin pullahtaa kaikennäköistä ja nyt on iso osa Eurooppaa saanut kylmää niskaansa.Me kun ollaan heti tässä alkupäässä,niin tänne ekaksi.Kun ei voi käpertyä omiin lämpimiin pesiinkään holotnan ajaksi,niin mitäpä siitä marisemaan.Kylmiä talvihetkiä on ennenkin koettu ja monia.Ei kun reippaasti vain sovittuihin päivän toimiin.Ei ole auttanut itku markkinoillakaan.

Eipä muuta tällä kerralla.Sainpahan sanotuksi tämän verran.Kirjoittamisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti