7. joulukuuta 2011

SOI RAIKUEN TORVET JA RUMMUT

Nyt ovat helmat hulmahdelleet tanssin jytkeessä presidentinlinnassa.Asut ehditty arvostella sekä amatöörien että ammatti-ihmisten suulla.Angry Birds-mekko saanut kaiketi eniten huomiota.Minä taas kallistuin niiden konservatiivisimpien luomusten puoleen ja ihastuin musta-valkoiseen tai mustaan väriin laahuksilla taikka ilman.Kun ei ollut ketään vieressä kalkatustani kuuntelemassa niistä koltuista,jotka eivät minua eleganssillaan viehättäneet,jouduin pitämään suuren suuni kiinni ja tyytyä hörppimään vain Bordeaux-punaviiniä.Miksi muuten suomalainen mies ei oikein ole taitava daaminsa kanssa kulkiessaan vieretysten? Kun nainen on tarttunut vasemmalla kädellään miehen käsipuolesta,roikottaa Suomen urho kättään suorana kuin seivästä kuvettaan pitkin.Asiaankuuluva koukistus,hyvät herrat!

Minusta presidentti Tarja Halonen vaikutti vapautuneemmalta kuin edellisissä pippaloissa.Ehkä jo etääntymässä näistä protokollan mukaisista jäykähköistä velvollisuuksista kun viimeistä vietiin.Sananvaihtoa riitti tervehdysten lomassa monenkin kanssa,mutta ylipäätään kättely sujui kiitettävän sutjakkaasti.Jopa niin,että minulta jäi kansanedustaja Ilkka Kanervan livahtaminen sisään kihlattunsa kanssa kokonaan näkemättä. Edellisten ja nykyisen presidentin puolisoineen kuvanottohetkellä mainitsi toimittaja linnassa olevan vielä yhden presidentin näiden kolmen lisäksi.Kaikki presidenttiehdokkaat olivat linnassa ja heistähän yksi pitää seuraavan itsenäisyyspäivävastaanoton. Toimittajat jo kyselivät,tuleeko pitojen kulkuun mahdollisesti muutoksia heti vuonna 2012? Ehdokas Paavo Väyrysellä olivat uudistukset mielessään.Näin pitää asennoituakin presidenttikisaan eli voitto mielessä! Turhaahan on koitokseen ollenkaan lähteä,jos luottamusta omaan itseen ei ole.No,Väyrystä en presidentiksi veikkaa.Toisin on Sauli Niinistön laita.

Nyt on sitten maailmankaikkeudesta löydetty meidän Maamme kaltainen planeetta.Että kun joskus käy liian ahtaaksi täällä päin,niin siitä vaan matkaan 600 valovuoden päähän ja Kepler-22b asuttavaksi.Ovat jo uumoilleet siellä olevan vettä ja maatakin.Kokoakin piisaa,kun Maa mahtuisi Kepleriin 2,4 kertaisesti.Vuosi lyhyempi kuin täällä eli 290 päivää sikäläistä Aurinkoa kierretään.Almanakat uusiksi.Lämpö jokseenkin passelia laatua.Mitattiin noin keskimääräisesti +22 astetta.

Minua aina nämä taivasasiat tällä lailla kiinnostavat.Se taas lienee peruja lapsuudesta,kun isäni kertoi jännittäviä juttuja.Meillä on perintönä yhä hyllyssä Hilden ja Väänänen Maat ja kansat-sarjan (Otava 1953) vieressä V.A.Heiskasen Tähtitiede 1-2 (WSOy 1950),jota isä minulle luki ja josta ominkin sanoin kertoi.Silloin oivalsin,että muitakin lilluu tähtitaivaalla meidän lisäksemme ja tämä tieto juuri ja juuri mahtui pikkutytön päähän.Sinne se jäi muhimaan,kasvatti uteliaisuutta ja tiedonhalua niin,että luen mielelläni,mitä uutta on löydetty oman Linnunratamme takaa.Uskon nimittäin vakaasti siihen,ettemme ole ainoita olentoja eikä Maa ole ainoa,jossa on elämää.Täytyy tässä tähtipaljoudessa olla muitakin.Näin olen minä tämän tuumaillut.

Joulukortteja olen kirjoitellut.Pino suhtkoht valmiina postitettavaksi.Huomenna on tuuraajapäivä ja minulla kolmisen tuntia vapaata.Perjantaina piti tulla vieras.Oli peruutettava.Tilanne force majeure,puolisolle oli varattava yllättäen aika hammaslääkärille.Visiittiasiaan palaan myöhemmin.Ensi viikolla olemme taas lähempänä joulua ja sitä seuraavalla onkin sitten jo joulu."Joulu tulee,joutaa kyllä!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti