8. joulukuuta 2011

ENSIN ENKELIT JA SITTEN VOI

Katselin tv:stä itsenäisyyspäivänä jumalanpalvelusta tuomiokirkossa.Katseleminen ei kuulu varsinaisesti pakolliseen ohjelmaan,mutta sekä istuvalla että elossa olevilla presidenteillä se kuuluu ja olivathan he siellä.Etupenkissä.Kuva kiersi aina välillä pitkin kirkkoa ja katseeni tarrautui alttarienkeleihin.Kullattua sinkkiä ja Berliinistähän nuo muun dekoraation ohella sitten Helsinkiin hommattiin.Kerrotaan Engelin olleen asialla ja arkkitehdin mieltymys juuri enkeleihin syntyneen hänen oman nimensä pohjalta.Tätä asiaa en siinä katsellessani kovin pitkästi pohtinut,mutta rupesin miettimään: jos enkeleitä on,leikkaavatko hiuksiaan ja kynsiään? Kovin olivat outoja ja maallisia aivoitukset päässäni.Onneksi kamera siirtyi ja voin täyttää ajatuspuoleni arvokkaammilla asioilla.En kauaa aikaa kuitenkaan,kun piti hoitaa kodin rutiinihommat,että voi sitten illalla keskittyä päätapahtumaan eli presidentinlinnan juhlahumuun.Jonka antaumuksella teinkin.En aio siihen nyt enää palata,sillä sen jo kirjoitin,minkä kirjoitin.

Voi sentään,voi on loppunut kaupoista ja koko Euroopasta.Hyllyt ammottavat tyhjyyttään kyljissään lappu,jossa kerrotaan syyksi toimintavaikeuksia.Otin tänään puhutteluun Herkun voiasiantuntijan ja kysyin ensitöikseni,ovatko lehmät maailmasta nyt sitten kokonaan poissa pelistä? Eivät ole,mutta Euroopassa karpataan,sanoi.Nyt ahmitaan voita ja vannotaan vähähiilihydraattisen ruuan nimeen.Perheleipurit leipoo hiki hatussa karppausleipää,kun muu ei enää mene kaupaksi.Onneksi sain napattua yhden ihan tavallisen toastin meille. Voiasiantuntija kertoi ihmisten tulleen hulluiksi.

Perjantaisin Herkku saa muutaman puolenkilon voipaketin ja asiakkaat ovat ryskimässä jo ovien takana heti yhdeksältä saadakseen voita.Kysyin,koska tämä hullutus päättyy? Hän kohautti olkapäitään ja tarkoitti sillä "herra tietää".Voita en ole todellakaan enää kaupoissa nähnyt kuin niitä pieniä yhden leipäviipaleen pakkauksia,joita hotelleissa tarjoillaan aamiaisella ja nekin alkavat Herkusta loppua.Entäs sitten oivariinit? Onhan niissä (kai) voita? Eivät lopu,vakuutti asiantuntija ja pani minut epäilemään,onko niissä nyt sitten kuitenkaan sitä voita.Rasva ja proteiinit ovat nyt poikaa karppaavissa ihmiskodeissa,terveellinen ja vähän jalostettu ruoka kunniassaan.Voin tarve on kasvanut mittaamattomiin äärimmäisyyksiin. Ihan kuin pula-aikaa tässä elettäisiin.Voijonot kauppojen ulkopuolella kiemurtelevat pitkälle ja kauaksi,syntyy tappeluita voinhimossa,voin nimessä tehdään murhia,varastetaan lehmiä navetoista ja ruvetaan omatoimisiksi.Musta pörssi alkaa kukoistaa,voilla vaihdetaan tavaroita kuten ennen muinoin oravannahoilla. Suomalaisessa tv-sarjassa kyseltiin onks Viljoo näkyny? Nyt kysymys kuuluu onks voita näkyny?

Olenhan minä tästä karppaamisesta kuullut,mutta en arvannut mitä se tuo tullessaan.Lapsia aiotaan ottaa huostaan liian yksipuolisen ruokavalion takia,perheitä hajoaa,kun kaikki eivät kannata karppaamista ja jotkut saattavat kuollakin liialliseen rasvan nauttimiseen.Voi hyvänen aika sentään,voi voi.Eikös tässä nyt olisi riittänyt huolehtiminen vain euron tulevaisuudesta ja miettiä sitä,miten poskelleen kaikki tärkeämpi Euroopassa menee? Voi tuhannen sarvipäätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti