18. joulukuuta 2011

HEUREKA, SANOI NOKIAN PAPERI

Kaikilla ihmisillä ei ole roskista vessassaan,puolustelee tehtailija uutta flush and go-hylsyään wc-paperirullissa.Hylsyt voi huuhtoa pöntöstä alas.Se hajoaa veteen.No,sen voi panna myös biojätteisiin tai paperikeräyslaatikoihin talon roskiksessa.Uutuus on valittu vuoden turhakkeeksi! Kaikkea sitä laiskan ihmisen tarpeisiin keksitään.Vaikka ei roskista olisikaan tässä huoneessa,jossa kuninkaatkin pruukaavat käydä yksin,niin ei kai ole niin suuri vaiva kiikuttaa hylsyä sinne minne ennenkin? En usko kenenkään roskiksen olevan niin kaukana veskistä,etteikö homma sujuisi kitkatta.Yleisissä wc-eriöissä on taatusti jäteastia,jota voi tässäkin asiassa hyödyntää.Keksintö on keksitty ja Georgia-Pacific Nordic Oy,Nokian Paperille jää nähtäväksi onko se tullut jäädäkseen ilman sarvia ja hampaita.Lasten päiväkodit eivät ainakaan tykkää,kun näin viedään hieno askartelutarvike pienistä kätösistä vedenpuhdistamon kautta ties minne.

Neljättä adventtisunnuntaita vietetään ja viikon kuluttua on Joulu.Eikä enää ovella,vaan ihan siinä paikassa silloin. C soitti eilen ja pahoitteli naapurinsa ajattelemattomuutta.Naapuri on nyt jokaisena adventtipyhänä imuroinut kotonaan.C ei hyväksy sunnuntaitöitä,kun muistaa päivän olevan pyhitetyn lepoon.Aikoo ottaa siivoojanaapurinsa ankaraan puhutteluun.Olen itse sitä mieltä kuitenkin ,että tuskin minkään pykälän voimalla voi puuttua naapurin askarteluun hänen omassa kodissaan.Ellei siitä ole tunteja kestävää tolkutonta häiriötä.No,yrittänyttä ei laiteta,kuten sanotaan.

Kotkan pikkuserkkukin soitti.Hänellä oli jo viime vuonna tapana pirauttaa joulukortin asemesta ja mikäs siinä.Mukavaahan on rupatella.Syysflunssaa on potenut,peti pitänyt omanaan ja nyt vasta toennut ylös vuoteeltaan.Helsingissä ei enää käy,jotta kasvotusten tapaamisemme ovat kaukana takanapäin muistojen varassa.Taisi olla vuonna 1999,kun oli Kalevin,yhteinen pikkuserkkumme, siunaustilaisuus Hietaniemessä.Ei tämä Helsinki ole mikään maailman napa,että tänne ilman oikeaa asiaa tulisi.Maailma pyörii muutenkin.

Pieni tekokuusemme on nyt juhlatamineissaan valmiina.On se sievä! Kantaa jotenkin ylpeäntuntuisena asunsa,kun siihen aamuisin sytytän valot.Perinteisen näköinen tänä vuonna.Ei turhia uudenlaisia krumeluureja.Sopii tämmöiseen konservatiiviseen kotiin.Puolisokin pani merkille lipaston päällä välkehtivän puun istuuduttuaan eteisen nojatuoliin.Olin oikein ylpeä,sillä harvoin enää nykyisin huomauttaa mitään muutoksista.Tekokuusen alla on neljä lammasta.Ostin ne kerran eräältä lampolan omistajalta Naisten joulumessuilla.Ovat ehtaa villahaituvaa seisten tukevasti puisilla jaloillaan,kolme valkoista ja yksi musta.Ehkä panin siksi,että on jotain viitettä erään tallin tapahtumaan noin 2000 vuotta sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti