21. tammikuuta 2011

TULLAKO VAI EIKÖ TULLA

Tämän aamuinen jutustelu alkaa jälleen Guggenheimilla.HS-raati oli asialla.Vastaajat puolesta sekä vastaan,niin kuin asiaan kuuluu.Ollaan ihastuneita,minkälaiseksi Helsinki muuttuu modernin ja nykytaiteen museon myötä.Pelätään kuluja ja "mitä hittoa me sillä tehdään". "Guggenheim-pöhinä" perustuu ajatukseen,että nyt on mahdollisuus saada Helsinkiin jotain,jota on jo muualla,kritisoi kielentutkija Janne Saarikivi.Hänestä tällainen ajattelumalli on "vihonviimeinen kökköbanaanimaan kulttuurikateellisen eliitin lohduketutti". Kun taas toimittaja Minna Lindgren loihe lausumaan,että maailmassa ei ole kaupunkia,joka kieltäyisi Guggenheim-museosta.Kuten 56% HS-raadin vastaajista,uskoo Lindgren Helsingin tarvitsevan museon. "Toisaalta,jos Suomi tahtoo jatkaa omalaatuisen primitiivisen metsäkansan brändiä,näyttää kieltäytyminen sitä vahvistavan". Vastauksia museon tarpeellisuudesta ja ei-tarpeellisuudesta oli paljon.Toivottavasti kyllä-äänet voittavat aikanaan!Näin toivon minä.

Miehen ihottuman alkuperää ei lääkärikäynnillä selvitetty,mutta minun olettamukseni alkulähteestä tuntui tohtorista järkeen käyvältä.Voitelua päivittäin ja oletettu tuhmuuden aiheuttajalääke vaihdettiin vanhaan,jonka aikana ei vuosikausiin ole mitään ilmennyt.Apteekin kautta kotiin ja päivä oli pulkassa.

Helsinki on alkanut pohtia,mitä tehdä keväisin katupölylle,joka tukehduttaa ja huonontaa ilman laatua.Nastarenkaiden aiheuttamaa,kun katua jauhetaan pölyksi.Voisiko kieltää nastarenkaiden käyttö? Ja miten se sitten onnistuu? Ehdotetaan maksuja,jos ajaa tahtoo ja jos sen laistaa,rapsahtaa sakko.Kuka valvoo? Kun nyt jo autoilijat repivät pelihousunsa väiaikaisista parkkirajoituksista lumiaikaan,niin mitä tapahtuu,kun rajoitetaan nastoilla ajoa? No,tätä vasta alustavasti pohditaan ja jo nyt tuntuu olevan kovaa vastustusta.Kaikenlaista täällä!

Yö meni taas pitkäksi.Piti lähtemämme kaupungille aamupäivällä,mutta tässähän vielä naputtelen ja mies kuuntelee äänikirjaa Shakespeare Suomessa. Tuskin fyysisesti käyneenä,mutta mitä olemme teksteistään saaneet.Minä ainakin elämäni herkkupaloja! Jos pidän Aleksis Kivestä,niin tykkään myös William Shakespearesta.Tutkijat epätietoisia,onko kaveri itse näytelmänsä kirjoittanut eikä muutenkaan elämäkerrastaan paljoa tiedetä.Epämääräisyyttä,olettamusta,joitakin perintätietoja.Salaperäisyys verhoaa tätä miestä,jonka nimissä näytelmiä esitetään vuosisadasta toiseen aina yhtä ihastuneelle yleisölle.No,joku ne on joka tapauksessa kirjoittanut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti