5. tammikuuta 2011

TALVIPÄIVÄN SITÄ JA VÄHÄN TÄTÄ

Oudot,mystiset suorastaan,lintukuolemat askarruttavat USAn lisäksi myös nyt Ruotsissa. Länsi-Götanmaalla tipahteli taivaalta kuolleita naakkoja läjäpäin.En usko enää ilotulitusrakettien voimaan.Kummallista ja peräti omituista,pelottavaa.Mitä tapahtui?

Eilinen tuuraajapäivä meni myttyyn.Hän soitti,kun juuri piti tulla ovesta,että potee flunssaa kotonaan.Ihmettelin itsekseni,miksi ei soittanut edes edellisenä iltana,kun sairaus oli jo silloin iskenyt.No,ei auttanut surra,vaan tilasin inva-auton,pakkasin miehen pyörätuoliin ja lähdettiin niille asioille,jonne voin hänet mukaani ottaa.Loput toimitettavat jäi siksi,kunnes tuuraaja paranee ja tulee.Pitäisiköhän kaupungin palkata tuuraajalle tuuraaja?

Oli muuten aikamoinen vilske kaupungilla.Venäläisiä autoja jonopäin liikennevaloissa.Stockmannilla kuuli venäjää enemmän kuin suomea.Senaatintori oli mustanaan turisteja.Venäläisiäkö? Ilmeisesti ne kaikki Venäjänmaan 120 000 turistia,jotka ovat matkan Suomeen varanneet,pakkautuivat Helsinkiin.No,kauppiaat iloitsevat.Tv-haastatteluissa vieraat ovat kehuneet Suomen halpuutta mm. vaatteissa Venäjään verrattuna. Siinä nyt sitten nuttu jos toinenkin matkaa kohti naapurimaata.Loppiaisen jälkeen kuulemma vieraat palautuvat kotikonnuilleen ja sitä tuntee taas olevansa omiensa keskellä Helsingissä.

Stockmannista puheen ollen,avautuu Argoshallissa jälleen unkarilaisen taiteen myyntinäyttely.Nyt lisänä on vielä suomalaista grafiikkaa.Helsingin Kivipaja on näyttelyssä mukana ja näyttää,miten kivilitografia oikein syntyy.Jos osun hollille ennen 23.1. päättyvää näyttelyä,piipahdanpa katsomaan.Unkarilainen maalaustaide kyllä kiehtoo.Ystäväni C on ostanut Argoshallin näyttelyistä tauluja ja minäkin harkitsen samaa aina näissä vuotuisissa näyttelyissä käydessäni.Kukkaroni nyörit ovat kuitenkin pysyneet solmittuina.

Jyväskylän yliopisto listaa lehtien ja mainosten teksteistä kielikukkasia.Opetusmateriaalia? Bongataan joko tahallisesti tai tahattomasti sommiteltuja hauskoja ilmaisuja,joita itsekukin myös silloin tällöin lehtien sivuilla huomaa,jos on tarkka.Pekkakin huomaa.HS:n nettisivu kertoo seuraavan,jonka STT julkaisi viime vuonna: "Poliisin tietoon tuli tapaus vasta perjantaina aamuyöllä.Paikalta otettiin kiinni naisen lisäksi kolme ihmistä." Mitäpä kaikkea Stadin friidun blogitekstit saattavat sitten sisältääkään!

Lunta satoi illalla,mutta ei niin paljon,että roskiskeikka vaikeutuisi liiaksi.Soitin huoltofirmaan jätehuoneen katon lumesta.Juuri oven yläpuolella roikkuu mahtava luminen lippa,joka saattaa tipahtaa koska vaan.Kertoivat,että talossa on perjantaina lumen tiputtamista katolta,joka pitää sisällään myös matalan jätetalon.Hurraa!Ei sen jälkeen tarvitse pelata venäläistä rulettia,säilyyko henkikulta roskiksella käynnin jälkeenkin.

Kirjoitin eilen kaksi kirjettä.Olin lähettänyt kolmelle luokkatoverilleni joulukortit ja kaksi lähetti vastaan pienen joulukirjeen saattelemana. Tytöt ovat oikeastaan C:n kanssa enemmän tekemisissä ja hänen kauttaan olen heistä kuullutkin.Tarkoituksena on ollut jo pitkään kutsua kaikki neljä meille,että saisimme oikein olan takaa muistella muinaisia kouluasioita kuin myös kertoa elämästämme,kun meistä on tullut aikuisia ja kelpoja yhteiskunnan jäseniä.Ja niin minä naputtelin tytöille kirjeet.Tahdoin etukäteen kertoa,mitä minulle on tapahtunut.En kovin pitkästi kuitenkaan,sillä muistelmateoksen verran tässä iässä on jo tapahtumia kertynyt,joskaan ei oikeaksi kirjaksi asti lukijoita kiinnostavaa.Kerroin suurinpiirtein,mikä tuntui tarpeeksi korrektilta.Luin kirjeet C:lle,joka toimi kriitikkona.Läpi meni.Nyt sitten odottelen sitä inspiraatiota,joka saisi aikaan kutsun ja siihen kuuluvat toimenpiteet.Jonain päivänä se minulla on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti