14. tammikuuta 2011

MARS,MARS

Mä olen marsilainen! SK kertoo sivukaupalla tällä viikolla syntyjä syviä,miten me ehkä,koska ja mistä. Lainaus Markus Hotakaisen tekstistä:"Marsista tulleiden meteoriittien mukana on Maahan voinut muinoin päätyä naapuriplaneetallamme syntynyttä elämää.Kenties Maan elämä ei olekaan saanut alkuaan Maassa,vaan Marsissa.Silloin me kaikki olisimme oikeastaan marsilaisia". Mutta ei ole m.o.t.

Joskus 1977 saatiin signaali kaukaa Jousimiehen tähdistöstä.Se kesti 72 sekuntia,eikä sitä sen jälkeen ole kuultu. Siitä tuli Wow!-signaali.Lähettikö sen joku? Aika jännää,vai mitä? Jos minulta kysytään,niin olen aivan varma,että jossain muuallakin eletään kuin meillä päin.Tätä mieltä on myös tutkija Stephen Hawking.Hullulta tuntuisi,jos yksin lilluisimme avaruudessa,kun kaikenlaista näkyy ja on näkymättäkin kaikessa mittaamattomuudessaan maailmankaikkeudessa.Joku veikkaa,että kyllä meistä ehkä tiedetään,"jos jotakin planeetoista asuttaa älyllinen sivilisaatio".Antaisivat kuulua ystävällismielisesti itsestään,eikä ainakaan hyökkäämällä kimppuun kuten elokuvissa.Minun äitini täti sekosi jotenkin ennen lähtöään pilven reunalle.Hän väitti vakavissaan,että pään ympärillä pyöri miniatyyrikokoisia lentäviä lautasia.Veikkasimme koko muu suku,että muori oli sekoittanut ampiaiset johonkin kuviteltuun.Mutta tällä uskomuksella hän elämästä lähti.Emme kiistele asiasta.

Tulin tänään taksilla kotiin.Matka ei Stockmannilta kauaa kestä,mutta siinä ehtii hyvin haukkua kaupungin suhtautumisen lumeen ja pakkaseen.Jokikinen,jonka kanssa olen asiaa selvitellyt,on ollut tyytymätön Helsingin touhuihin.Lunta ei kerätty pois ensimmäisten sateiden jälkeen.Ihmeteltiin vaan pyryjen melskaamista ja ehkä toivottiin,että ei se pysy.No,se pysyi ja lisää tuprutteli harva se päivä.Nyt ollaan kus... siis lirissä.Lunta kerätään sillä kalustolla mikä on ja sillä miesmäärällä mitä on.Sieltä sun täältä huitaisten.Sitten junat tyssäsivät.Taas oli lumen ja pakkasen syy. Onko tämä todellakin nyt niin,että Suomessa ei ole ennen talvia ollut? Taksinkuljettajakin muisti ne ajat,kun talonmiehien ammattikunta oli kunniassaan ja aurauskaluston henkilökunta jalkautui lapion varteen ja loi lumet suojateitten ja porttikonkien edestä.Lumisateen jälkeen pärryyteltiin aurat töihin ja lumet katosivat katukuvasta.Nykyisin ei.

Jalankulkijoista on tullut kahlauksen mestareita,lapiot kuuluvat yksityisautojen varusteisiin ja asukkaat luovat,kuten tässä talossa,itse tien roskikselle.Talkoohenki on hyvä asia,mutta onko nyt laitaa,että helsinkiläiset siivoavat koko Stadin.Viime talvena sama juttu ja silloin oikein pyydettiin asukkaita lumitalkoisiin.Hah.Mutta ei me menty,ainakaan sankoin joukoin.Katoiltakin putoaa tappavasti jää-ja lumikimpaleita,lapsia hukkuu nietosten alle.Kaikenlaista.Ei,en minä ole kyllästynyt tähän aiheeseen.Vastahan pääsin alkuun.
Moitin mennen tullen ja saan aina vastakaikua.Me olemme tyytymättömiä!

Olisin tahtonut ostaa itselleni uudet aamutossut.Joulu oli ne vienyt kenkäosastolta.Vain niitä vaarin ja mummun oli,ruudukkaita.Haistelin yksiä punaisia,mutta kun ei selvinnyt onko nahkaa vai muovia ja myyjätkin olivat karussa,jätin koko asian.Päätin palata siihen,kun aamutossumarkkinat taas vilkastuvat.Käytän vanhoja.Ostin kimpullisen kukkia tilalle ja vadelmacroisantteja,kävin kahvilla Delissä ja kuuntelin,kun naapuripöydän nuori mies arvosteli ystävälleen heidän yhteistä kaveria.Yleensä kertovat meidän naisten syyllistyvän tällaiseen! Join kahvini loppuun ja painelin Herkkuun.

Uusi tuuraaja osoittautui näin ensialkuun ihan mukavaksi,mutta kahvia ei juo.Olen vuosikausia tuuraajia syöttänyt voileivin ja baakelsein ja tämä uusi tahtoo vain appelsiinimehua.En tiedä vielä,miten suhtautua tähän asiaan.Pääsen ainakin vähemmällä.Kerroin jo miehellekin,että syömiset loppuvat,eikä päiväkahviakaan tipu tuuraajapäivinä.Loppukuussa nähdään,miten uusi järjestely pelaa.Minä ainakin menen taas kaupungille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti